Taxiurile din zona Aeroportului Bacau au fost verificate de politisti

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Politistii au actionat, la data de 15 noiembrie, pentru verificarea legalitatii activitatii de taximetrie in zona a 8 aeroporturi din tara. In doar 2 ore, au fost verificate peste 300 de autoturisme si au fost aplicate 139 sanctiuni contraventionale pentru abateri de la normele privind circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie.

La data de 15 noiembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Directiei de Politie Transporturi si a Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au actionat, in zona aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Suceava, Constanta, Bacau si Iasi, pentru verificarea autovehiculelor care efectueaza transport in regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practica ilegal taximetria, a celor care acosteaza persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum si a celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, politistii au verificat functionarea corecta a aparatelor de taxat, precum si starea tehnica a autovehiculelor care efectuau activitati de taximetrie.

In doar doua ore, in functie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, politistii au verificat 303 autovehicule, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate 139 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 35.000 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate, 121 au fost pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, 16 pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar 2 sanctiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 8 certificate de inmatriculare.

In actiune au fost angrenati si specialisti ai Registrului Auto Roman si jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranta transportului public de persoane, continua si in perioada urmatoare.

Lasa un comentariu

1 comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here