UPDATE: Taximetristii au primit autorizatie si vor protesta marti, in Bacau, impotriva companiilor Uber si Bolt

5

UPDATE: Aproximativ 300 de autoturisme taxi au protestat, marti, pe strazile din Bacau. Soferii sunt nemultumiti de companiile Uber si Bolt care ofera aceleasi servicii insa nu respecta aceleasi reguli:

–––––––

Asociația Taximetriștilor din Bacău a obținut autorizația pentru protestul împotriva companiilor Uber și Bolt, pentru data de marți, 20 iunie, începând cu ora 10:30, în parcarea de la Stadion.

PROTEST. Peste 200 de taximetriști din Bacău vor mărșălui marți, 20 -06-2023 pe principalele străzi din oraș, în semn de #protest față de concurența neloială a serviciilor de transport alternativ de tip Uber sau Bolt. Asociația taximetriștilor alături de Taximetriștii de la firmele de taxi din Bacau se vor întâlni la ora 10,30 in parcarea de sus de la stadionul municipal si de aici vor pleca la ora 11 si vor parcurge următorul traseu : vor merge pe strada Mărășești spre Calea Republicii pana la sensul giratoriu de la Auchan si se vor întoarce către Calea Mărășești in fata primăriei apoi in fata prefecturii si apoi la statuia lui Stefan cel Mare unde se va încheia protestul.

Taximetriștii cer abrogarea OUG 49/2019 privind transportul alternativ. Protestul este autorizat, iar coloana de #taxiuri nu va bloca traficul, ci va circula fără întreruperi, cu respectarea regulilor de #circulație, respectarea culorii roșii a semaforului, indicatoarelor rutiere și fără blocarea intersecțiilor. Proteste similare sunt anunțate în toată țara.” a transmis Asociatia Taximetristilor din Bacau

Taximetriștii au planificat și un traseu, pe care îl vor parcurge în coloană, începând cu ora 11:00: Stadion – giratoriu Auchan – Prefectură, unde vor staționa 2 minute, iar apoi pe centru spre statuia lui Ștefan cel Mare, unde va lua sfârșit protestul.

Pe întreg parcursul protestului, aceștia vor fi asistați de Poliția Rutieră, Poliția Locală și Jandarmerie, pentru a se păstra o coloană unită.

„Vă mulțumesc și vă aștept în număr cât mai mare pentru a ne revendica drepturile care ni se cuvin.” – transmit reprezentanții asociației

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

5 comentarii

 1. Fac uber și bolț dar nu pot sa nu fiu imparțial sa spun ca transportul alternativ este mai bun decât serviciul de taxi. Poate ca da pt ca sunt mașini mai noi dar realitatea este ca avem o problema de cultura a clienților pe care nimeni nu o semnalează: 1. Dacă uber și bolț nu erau mult mai ieftine cu siguranța ca mulți rămâneau la taxi 2. Solicitați condiții și mașini mai bune – trebuie sa înțelegeți ca trebuie sa plătiți pt asta… Nu 11 lei pt cursa minima 3. Avem telefoane de 3,4000 lei, bem o bere în oraș care costa 17 lei, o cafea care costa 12 lei și la final vrem sa mergem cu bolț, uber economy cu 10 lei…. Jenant 4. Câți dintre voi folosesc variantele suplimentare confort sau select… Toți va îngrămădiți la economic ca de… trebuie sa faceti economie cu iPhone în buzunar 5. Dacă tot vreți varianta economica de transport și nu vreți sa plătiți real costul unei curse de ce va luați pt voi acasă vw, Audi, etc 6. Și pt ca nu avem cultura a calității cel mai bun exemplu este când toată lumea se ingramadeste la economic fără sa observe ca din cauza cererii mari varianta economic este mai scumpa decât confort Din păcate suntem o nație plina de telefoane scumpe, plasme pe pereți dar fără dinți în gura și ne ștergem la fund tot cu hârtia igienica roz sau gri. Păcat ca nu evoluam deloc.

 2. În primul rand voi taximetriștii ar trebui sa luați niște masuri.
  1. Spălați-vă mai des, mai ales ca a venit caldura
  2. Nu mai fumați și mâncați semințe în mașină
  3. Renunțați la acel prosop.de după gât
  4. Nu mai refuzați cursele scurte și folosiți în ……. mea ceasul când porniți cursa
  5. Reparații-vă cazanele

 3. Sa protesteze, ca sa ce?!? Dacă firmele de taxi, nu sunt capabile sa practice tarifele Uber și Bolt și in plus sa ofere șoferiilor, bonificatiile pe care le oferă aceste firme cu ce sunt de vina Uber și Bolt??? Foarte bine, sa dispară taxiurile de pe piața!!!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.