Taxele si impozitele datorate de persoane fizice catre ANAF se vor putea plati, de luni, prin unitatile CEC Bank

Toate taxele si impozitele datorate de persoane fizice catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se vor putea plati, de luni, prin unitatile CEC Bank.

„Incepand de luni, toate taxele si impozitele datorate catre ANAF se vor putea plati prin unitatile CEC Bank. Pana la sfarsitul acestui an, CEC Bank nu va percepe niciun comision. Este vorba despre taxe datorate de persoane fizice, indiferent daca acestea au sau nu au cont la CEC”, a anuntat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern de vineri.

Potrivit sefului Executivului, si „taxele de pasaport se pot plati la CEC Bank, in aceleasi conditii, prin intermediul celor peste o mie de unitati” ale institutiei bancare.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat ca persoanele fizice care aleg sa-si achite obligatiile fiscale catre ANAF prin intermediul CEC Bank nu vor plati comision, dar trebuie, in prealabil, sa fie inscrise in Spatiul virtual privat (SPV).

„Nu este vorba despre un act normativ. Am inteles ca s-a stabilit intre Ministerul Finantelor si CEC, este hotararea luata si se aplica ca prin unitatile CEC (CEC Bank – n.r.) persoanele fizice sa poata plati obligatiile catre ANAF, dar este un amanunt si trebuie precizat este vorba despre acele persoane care sunt deja inregistrate in Spatiul privat virtual (SPV) pentru ca si cei de la CEC sa poata verifica exact ce obligatii de plata au”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a adaugat ca persoanele inscrise in SPV care vor apela la aceasta metoda de achitare a obligatiilor catre ANAF nu vor plati comision la CEC.

„Sunt persoane care prefera sa se duca la Trezorerie si atunci Ministerul Finantelor a luat aceasta decizie sa fie mai multe centre in care persoanele fizice au posibilitatea sa-si achite obligatiile”, a explicat Barbu

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here