Taxele introduse sau majorate în 2013: de la taxa pe divorţul amiabil, la CAS-ul pe ouăle de ţară. Codul Fiscal, modificat de 14 ori

0


Taxa pe divorţul amiabil, impozitul de 16% şi CAS-ul pe laptele, ouăle, mierea şi alte produse ale micilor producători agricoli, coplata la ieşirea din spital sau „taxa” pe haina de blană sau pe iaht reprezintă doar câteva dintre noile biruri impuse de Guvenul Ponta în acest an. Pe lângă acestea, alte taxe deja existente au fost majorate, precum impozitele şi taxele locale.

Pentru a le impune, Guvernele Ponta I şi II au modificat Codul Fiscal de 14 ori, din luna mai 2012 până în prezent, ceea ce ar însemna în medie o dată pe lună. Majoritatea modificărilor au fost făcute în sensul creşterii taxelor şi impozitelor, cu excepţia celei care a vizat scăderea TVA la pâine. Vizate au fost mai multe categorii de contribuabili, începând de la micii fermieri, până la posesorii de iahturi sau automobile de teren cu motoare de peste 3.000 de cmc.

Ca urmare, în Codul Fiscal au fost introduse mai multe tipuri de taxe şi impozite, de la taxa pe monopolurile naturale, până la accize mai mari regăsite în preţul berii. Numai în 2013, au fost publicate în Monitorul Oficial mai multe ordonanţe şi legi de modificare a Codului Fiscal, între care ordonanţele 8 şi 16, legile 127 şi 168. Unele actel normative introduc noi taxe, altele le majorează pe cele existente deja.

Nici divorţul amiabil nu mai este gratuit începând din acest an. În goana după bani, Guvernul Ponta a introdus o taxă pe divorţul administrativ. Astfel că Legea 127/2013 privind aprobarea OUG nr. 121/2011 stabileşte o taxă de 500 de lei pentru cuplurile care decid să se despartă pe cale amiabilă prin intermediul ofiţerului stării civile. Taxa se va plăti la primărie.

*Citeste lista completa a taxelor majorate pe Gandul.info


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.