Taxa de salubrizare a scazut la 12 lei/persoana in Municipiul Bacau. PSD Bacau: Majoritatea responsabilă a diminuat taxa stabilind mai multe facilități pentru firmele din oraş

0

Consilierii locali au votat taxa de salubritate pentru anul 2024, din Municipiul Bacau. Astfel, consilierii opozitiei au scazut taxa pentru fiecare persoana fizica de la 14 lei la 12 lei/persoana. De asemenea, firmele vor achita o taxa diminuata : de la 1160,51 lei/tonă deşuri la 720,40 lei/tonă deşeuri :

Taxa de salubrizare propusă de primar, o ABERAȚIE. Majoritatea responsabilă din Consiliul Local a diminuat taxa de la 14 la 12 lei/persoană/lună pentru populație, stabilind mai multe facilități pentru firmele din oraş! La inițiativa aleşilor locali ai PSD, majoritatea responsabilă din CL a promovat propriul proiect de taxă de salubrizare, care a întrunit votul unanim al consilierilor locali în şedința de astăzi.

Astfel, prin proiectul susținut de majoritatea responsabilă din CL, a fost eliminată taxa pe locuință, păstrându-se taxa pe persoană, conform legislației în vigoare. Totodată, valoarea taxei de salubrizare la populație a fost diminuată de la 14,69 la 12 lei/persoană/lună.

De asemenea, taxa de salubrizare pentru firme a fost scăzută de la 1160,51 lei/tonă deşuri la 720,40 lei/tonă deşeuri generată, concomitent fiind eliminată taxa pentru utilizatorii non-casnici, de 17,29 lei/salariat/lună, întrucât aceasta nu respectă legislația în vigoare.

Nu în ultimul rând, prin proiectul inițiat de consilierii PSD şi susținut de majoritatea responsabilă din CL, se acordă un ajutor de la bugetul local în cuantum de 6 lei/lună/persoană pentru pentru familiile și persoanele singure care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat în plată pe membru de familie, în vederea plății serviciului de salubrizare.” a transmis PSD Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.