”Țâță”, interlopul care l-a atacat pe Puiu Mironesu, în 2011, la Bacău, prins într-un restaurant din Centrul Capitalei

0

Adrian Marin Botez, cercetat în dosarul ”Bariera”, pentru că a organizat atacul asupra afaceristului Puiu Mironescu, în anul 2011, la Bacău, a fost săltat, marți, de polițiști dintr-un restaurant de fițe din Capitală. El era dat în urmărire generală, deoarece, imediat după atac, el a dispărut fără urmă.

Anchetatorii au stabilit că bătaia a fost pusă la cale de Adrian Marin Botez, zis Țâță. Acesta şi-a pus “locotenenţii” să-l omoare în bătaie pe Puiu Mironescu, care era cercetat pentru complicitate la uciderea lui Gheorghe Mararu, în noiembrie 2010.

Astfel, la 14 februarie 2011, maşina în care se afla Mironescu a fost izbită de un alt autoturism, în trafic, în apropierea unei treceri la nivel cu cale ferată. Mironescu s-a dat jos şi a încercat să fugă, dar patru indivizi l-au prins şi l-au bătut cu bâte de baseball. În urma impactului, șoferul autoturismului care a intrat în mașina lui Mironescu, Laurenţiu Păvălucă, a rămas blocat în mașină. De altfel, el a fost singurul prins de poliție, imediat după atac. 

Anchetatorii au stabilit atunci că, din iniţiativa lui Adrian Marin Botez şi sub coordonarea lui Constantin-Cătălin Manea, opt membri ai clanului interlop l-au urmărit pe Mironescu pe tot traseul, până la Bucureşti şi înapoi, după care au organizat ambuscada. 

În momentul atacului, Puiu Mironescu vorbea la telefon cu afaceristul Tiberiu Cristodorescu. 

La doi ani după atacul asupra lui Puiu Mironescu la bariera de la Lilieci, Tribunalul Bacău i-a condamnat pe agresori.

Adrian Marin Botez şi Claudiu Laurenţiu Păvălucă au primit câte 10 ani de închisoare, pentru constituire şi aderare la grup infracţional organizat, tentativă de omor deosebit de grav şi distrugere.

Locotenenţii acestora – Cătălin Rusu, Vasile Stoleru, Cătălin Crăciun, Valentin Păvălucă, Constantin Manea şi Vlăduţ Romeo Sbranca-Zâmbrean – au primit câte 8 ani de închisoare.

Ţâţă dispăruse, iar poliția îl dăduse în urmărire internațională. Marți, acesta a fost depista într-un restaurant de pe strada Batiștei din Capitală.

”Polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției Operațiuni Speciale și S.I.A.S. – I.G.P.R. au depistat, într-un local public din municipiul București, un urmărit național care se sustrăgea executării unui mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Bacău, la data de 09.05.2011, fiind suspectat de comiterea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav.

În fapt, M.-B. Adrian, de 36 de ani, este suspectat că, la data de 14.02.2011, împreună cu alte persoane, înarmați cu bâte și răngi, au atacat și lovit două persoane, în municipiul Bacău.

Bărbatul a fost condus la sediul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., urmând a fi prezentat instanței competente pentru confirmarea mandatului”, arată IGPR într-un comunciat de presă.

Sursa: romanialibera.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.