Tandemul Botomei – Curpăn, judecat la Curtea de Apel Iași

0

Un dosar fierbinte a ajuns zilele trecute pe rolul Curţii de Apel Iaşi. Fostul vi­ce­preşedinte al Judecătoriei Bacău, Sorin Vasile Curpan, alături de un nume cunoscut în Bacău, Vasile Botomei, vor fi judecaţi de magistraţii ieşeni într-un dosar cu acuzaţii de înşelăciune, fals, uz de fals şi complicitate la aceste infracţiuni.

Dosarul celor doi a ajuns la Iaşi în urma unei cereri de strămutare admise de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Judecătorul Curpan a fost suspendat de către Consiliulul Superior al Magistra­turii în 2013, odată cu trimiterea sa în judecată. El este acuzat că ar fi susţinut un barou paralel din Bacău, înfiinţat de Botomei, şi care, au spus anchetatorii, nu ar fi fost legal.

Judecătorului băcăuan i se impută chiar că ar fi organizat, alături de Bo­to­mei, concursuri de intrare în avocatură prin susţinerea unor concursuri simulacru. 13 persoane i-ar fi înmânat lui Vasile Botomei câtre 2.000 de lei pentru a participa la respectivele concursuri, primind, în schimb, calitatea fictivă de avocaţi.

Sursa: Agendadeiasi.ro

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.