Tanara din Bacau, acuzata de evaziune fiscala, dupa ce si-a folosit firma pentru o afacere ilegala de videochat

0

O femeie din Bacău a utilizat timp de mai mulți ani societatea pe care o administra pentru a facilita activități de videochat pentru mai multe tinere, obținând astfel sume semnificative de bani pentru care nu a plătit impozite. În data de 30 mai, Tribunalul Bacău a condamnat-o pe A.F., o absolventă de Psihologie, la o amendă penală în valoare de 2.025 de lei pentru evaziune fiscală. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi supusă apelului.

Anchetatorii au stabilit că femeia a utilizat firma pe care o deținea în Bacău ca un paravan pentru desfășurarea unei afaceri ilegale de videochat. În perioada ianuarie 2016 – septembrie 2019, A.F. a obținut suma de 391.083 de lei prin intermediul facilitării activităților de videochat sau prin închirierea sediului firmei pentru tinerele implicate, care primeau sume semnificative de bani în schimbul serviciilor prestate. În conformitate cu aceste câștiguri, femeia ar fi trebuit să plătească taxe în valoare de 39.108 lei.

La data de 07.02.2018 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău s-a înregistrat sub nr. …/P/2018 sesizarea din oficiu a organului de cercetare penală din cadrul IPJ Bacău  cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prevăzută de articolul 9, alineatul 1, litera b din Legea nr. 241/2005, constând în aceea că SC … SRL BACAU a desfășurat activități de tip videochat la sediul social situat în … , prin intermediul unor persoane de sex feminin care nu au avut încheiate contracte de muncă, iar veniturile obținute nu au fost înregistrate în evidența contabilă a societății, se menționează în rechizitoriu.

Bacauanca si-a recunoscut vinovatia, a achitat prejudiciul si a fost condamnata la o amenda penala.

Articolul integral pe Adevarul.ro

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.