Tanar de 17 ani din Bacau, infarct dupa rapelul Pfizer. DSP: „Medicul curant nu a raportat cazul ca fiind o posibila reactie postvaccinala”

   

Un tanar de 17 ani din comuna Livezi, judetul Bacau, a suferit un infarct la 3 zile dupa ce si-a facut vaccinul anti-COVID19 Pfizer.

   

Tanarul a facut rapelul Pfizer pe data de 5 iunie, iar conform DSP Bacau „medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, nu a raportat cazul ca fiind  o posibila reactie postvaccinala.”

La 3 zile dupa, pe 8 iunie, baiatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești – Compartiment Primire Urgențe, cu urmatoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracica:

„Conform informatiilor detinute la nivelul CPU-Spital Onesti, persoanei in cauza i s-au efectuat multiple investigatii clinice si paraclinice. Urmare emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de catre medicul cardiolog, pacientul a fost transferat in aceeasi zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, pentru investigatii suplimentare, unde se afla internat si la acest moment, cu stare generala ameliorata.” a precizat DSP Bacau

Conform national.ro, baiatul era perfect sanatos:

„Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT. Cardiologii de la spitalul din Bacău spun că nu au mai văzut așa ceva și că este imposibil ca un tânăr sănătos să facă infarct la 18 ani. Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. Trebuie oprită acum vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru că ei au riscuri la vaccin, dar nu au riscuri la COVID și atunci trebuie să așteptăm testarea 5-7 ani” au precizat medicii pentru National.ro

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here