VIDEO : Sute de soferi trasi pe dreapta de politistii de la rutiera


Politia Rutiera Bacau a tras pe dreapta in doar cateva ore , sute de soferi. Acestia au fost verificati cu aparatul etilotest iar cativa dintre ei consumasera bauturi alcoolice.


Comunicat Politia Bacau

În perioada 06-08.01.2012, poliţiştii din cadrul IPJ Bacău- Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Bacău şi Poliția Locală Bacău, au acţionat pe linia preveniri şi combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto.

În perioada 06-08.01.2012 poliţiştii au acţionat pe arterele principale ale judeţului Bacău în vederea preveniri şi combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto.

Poliţiştii au constatat 372 de abateri de la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, au controlat peste 500 de autoturisme şi au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 27 permise de conducere.

Totodată au întocmit 9 dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală, fals, uz de fals şi conducerea unui autoturism fără drept de circulaţie în România şi au reţinut 11 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 06.01.2012, în jurul orei 08.0, un echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Onești, l-a depistat pe Gheorghe M., de 24 de ani, din județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11A, în afara localității Căiuți și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel în cauză a fost condus la Spitalul Onești pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală.

• La data de 06.01.2011, în jurul orei 17.45, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău, l-a oprit în trafic pe Dan C., de 52 de ani, din localitate, care conducea un autoturism pe strada I. L. Caragiale.

Deoarece acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest. Rezultatul acestuia a fost de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

• La data de 06.01.2012, în jurul orei 17.10, polițiștii l-au depistat pe Busuioc S., de 21 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 241A, în localitatea Secuieni, fără a poseda asigurare tip carte verde valabilă.

Totodată acesta a prezentat polițiștilor o poliță de asigurare falsă. În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnatura privată, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulatie pe teritoriul Romaniei.

• La data de 06.01.2012, în jurul orei 19.10, Adrian H., de 45 de ani, din comuna Itești, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DC 5, în afara localității de domiciliu și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

• La data de 07.01.2012, în jurul orei 03.00, un echipajul de poliţie rutieră l-a depistat în trafic Fănel N., de 55 ani, din Oneşti în timp ce conducea un autoturism şi se afla sub influenţa băututrilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat .

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Oneşti unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

• Poliţiştii l-au depistat pe Robert P., de 33 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Mărgineni, având o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

• Poliţiştii l-au depistat pe C. Petrică de 41 de ani, din Târgu Ocna, în timp ce conducea un autoturism pe strada Salinei din localitatea de domiciliu, având o concentraţie alcoolică de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 şi a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.