SURSE: Lista cu alimentele la care vor fi reduse temporar preturile

0

Pe fondul scumpirilor din ultima vreme, Guvernul Romaniei vrea sa reduca temporar preturile la mai multe alimente de baza. Preturile se vor reduce prin reducerea adaosurilor comerciale cu până la 20% la procesator și 20% la retaileri, conform surselor news.ro, care au adăugat că reducerea adaosurilor comerciale va fi aplicată pe o perioadă de trei luni.

Prin urmare, la procesator prețul de achiziție al materiilor prime va fi făcut un cost de producție și anume fișa de cost în care sunt incluse cheltuilelile directe și indirecte pentru a nu afecta activitatea, iar după ce are fișa de cost, procesatorul poate pune un adaos comercial de maximum 20%.

Măsurile proiectului de ordonanță de urgență prevăd o reducere a adaosurilor comerciale la următoarele grupe de produse agricole și alimentare: 1. Pâine albă simplă întreagă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități. 2. Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%. 3. Brânză telemea din lapte de vacă vrac. 4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame. 5. Făină albă de grâu ”000” 1 kg. 6. Mălai standard 1 kg. 7. Ouă de găină calibrul M 10 buc. 8. Ulei de floarea-soarelui 1L. 9. Carne proaspătă pui – în aplicarea ordonanței de urgență, înseamnă – pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard. 10. Carne proaspătă porc – în aplicarea ordonanței de urgență, înseamnă – carne porc lucru, pulpă porc. 11. Legume proaspete vrac – în aplicarea ordonanței de urgență, înseamnă – roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia. 12. Fructe proaspete vrac – în aplicarea ordonanței de urgență, înseamnă – mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă. 13. Cartofi proaspeți albi vrac. 14. Zahăr alb tos 1 kg. Conform surselor citate, vor fi efectuate controale de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a verifica fișele de cost.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.