„Superluna” de pe 19 martie, cea mai mare din ultimii 18 ani

0

Nu o vom putea atinge cu mana, dar totusi maine seara 19 martie 2011 „supeluna”, cum o numesc cercetatorii, va fi cea mai mare din ultimii 18 ani. Cercetatorii de la NASA sutin ca vedem lunar, luna plina in forma de disc rotund datorita orbitei acesteia in jurul pamantului care este de forma unui ou. Pe aceasta orbita cercetatorii au fixat 2 puncte : perigeu(cand luna este la cea mai mica distanta de Pamant) si apogeu (cand luna este la cea mai mare distanta de Pamant).
Maine seara vom asista la cel mai mare perigeu al lunii din ultimii 18 ani.Cercetatorii de la NASA sustin ca luna va fi mai aproape de Pamant cu 15% decat de obicei si lumina ei va fi cu 20% mai mare pe pamant decat de obicei. Ei dezmint zvonurile care circula pe internet ca ar urma catastrofe(inundatii, cutremure, sau vreo legatura cu nefericirea din Japonia) si sutin ca am trecut cu bine la ultimele perigee ale lunii din martie 1993 si 2008 cand nu s-a intamplat nimic iesit din comun, inafara faptului ca mareele au crescut cu 15 cm.
Cercetatorii ne indeamna sa privim acest fenomen unic in special cand rasare luna si apune soarele, dar si pe perioada intregii nopti.Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.