Un studiu al celor de la Deloitte a confirmat că tinerii din ziua de azi nu-şi mai urmăresc filmele şi serialele pe televizor, ci pe smartphone şi tablete.
Orice alt display se pare că este mai atrăgător decât un televizor pentru a urmări seriale sau a viziona filme. Nu mai puţin de 56% dintre persoanele intervievate, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani preferă să se uite la orice tip de conţinut video prin intermediul ecranului de la smartphone, notebook sau de la o tabletă. Până şi consolele de gaming sunt instrumente mai plăcute pentru şedinţe prelungite de vizionare, decât clasicele TV-uri, cu un program bătut în cuie şi din ce în ce mai multe reclame.
Dacă ar fi să mai defalcăm o dată valoarea de peste 50 de procente de mai sus, merită să aveţi în vedere faptul că 32% dintre acei tineri consumă conţinut multimedia prin intermediul computerelor personale, pe când şapte procente dintre participanţii la studiu întreprind aceleaşi activităţi pe tabletele personale. La polul opus al studiului, vârstnicii cu vârste de peste 67 de ani stau în faţa televizorului, în cea mai mare parte a timpului, într-o proporţie fabuloasă de 92%.
Partea interesantă a studiului, din punctul meu de vedere, iese la iveală în cazul celor născuţi înainte de ‘90. Tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, în proporţie de 53 de procente, se bucură în continuare de magia conţinutului de la TV, în formatul clasic. Astfel de studii sunt relevante pentru a scoate la iveală un trend foarte important pentru industria producătorilor de TV-uri.
Dacă interesul pentru televizoare va continua să scadă, giganţi precum Samsung sau LG vor fi obligaţi să investească mai multe în sisteme portabile şi tablete, decât în UltraHD TV-uri exorbitante.