Studenţii basarabeni din România vor putea călători gratuit pentru a vota pe 30 noiembrie


Guvernul a aprobat un proiect de hotarare potrivit căruia elevii și studenții din Rep. Moldova vor putea călători gratuit pentru a vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie din această țară.

„Duminică este un vot esențial pentru direcția în care merge Rep. Moldova. Noi am făcut ca guvern foarte mult, tot ceea ce puteam să facem să sprijinim parcursul european al Rep. Moldova — gazoduct, grădinițe, microbuze, zona de cultură, de educație — și îmi doresc foarte mult ca aceia care votează și în Republica Moldova, și aici, în România, și în Europa să sprijine acest parcurs european.

Din punct de vedere strict tehnic (…), cred că putem să adoptăm hotărârea ca toți toți elevii și studenții (din Republica Moldova — n.r.) să poată să călătorească gratuit pentru a ajunge la secțiile de vot”, a anunțat Victor Ponta la începutul ședinței săptămânale a Executivului.

Ponta a mai spus că își dorește să poată colabora cu viitorul guvern care va rezulta din majoritatea parlamentara care va fi aleasa in 30 noiembrieapreciind buna colaborare pe are a avut-o cu cabinetul Leancă. „Vreau și sper și îmi doresc ca la Chișinău să rămână un guvern proeuropean, cu care să continuăm colaborarea excelentă pe care am avut-o în ultima perioadă și care a fost în interesul celor care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului”, a spus Ponta.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.