“Student” cercetat de polițiști pentru fals în declarații și înșelăciune

0

Un tânăr de 23 de ani, exmatriculat de la o facultate de teologie, este cercetat de polițiști pentru fals în declarații și înșelăciune. Tânărul ar fi folosit documente lipsite de valabilitate sau falsificate pentru a solicita ajutor social și pentru a-și însuși sume de bani colectate pentru așezăminte monahale.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Buhoci au depistat la data, de 31 martie a.c., un tânăr de 23 de ani, din comuna Horgești, bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de fals și înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că în baza unei adeverințe, din care rezulta că are calitatea de student la o facultate de teologie din țară, cel în cauză ar fi solicitat, în luna martie a.c, unității administrativ teritoriale din comună, plata și menținerea pentru anul în curs a ajutorului social.

În urma controlului corporal efectuat, polițiștii au găsit asupra tânărului mai multe documente din care rezulta că din data de 30 decembrie 2014 acesta a fost exmatriculat din unitatea de învățământ, veșminte preoțești, precum și alte documente.

Din cercetări a mai rezultat că tânărul respectiv s-ar fi deplasat în mai multe județe ale țării și s-a folosit de calitatea de student la Facultatea de Teologie, în scopul colectării de foloase băneşti pentru diverse așezăminte monahale, sume de bani pe care și le-a însușit.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.