Stiri Politia Bacau 29 aprilie 2011

0

Siguranta cetatenilor – prioritate a politistilor in minivacanta de 1 Mai

Politistii bacauani actioneaza pentru desfasurarea in conditii de siguranta si ordine publica a manifestarilor dedicate sarbatoririi zilelor de 1 si 2 Mai

Cu prilejul sarbatoririi Zilei Internationale a Muncii si a Zilei Internationale a Tineretului, in intervalul 30.04 – 02.05.2011, vor avea loc diferite manifestari cultural-distractive si sportive, inclusiv in aer liber, cu participarea unui public numeros si un aflux important de persoane spre localitatile si zonele turistice si de agrement, care impun adaptarea corespunzatoare a activitatilor specifice desfasurate de structurile Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

Politistii vor actiona pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica si apararea patrimoniului public si privat in localitatile urbane si rurale, in special in statiuni turistice si zone de agrement. În perioada mentionata, se vor intensifica actiunile de patrulare pe mijloacele de transport in comun din zonele cu afluenta numeroasa, pentru combaterea talhariilor, furturilor de/din bagaje si din buzunare, in special pe cele din zona statiunilor turistice.

Au fost dispuse masuri pentru realizarea unei prezente active a agentilor de politie rutiera pe caile de acces ce converg spre locurile de agrement, statiunile turistice, principalele drumuri nationale, in punctele cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens. Ei vor actiona in scopul combaterii excesului de viteza, prevenirii accidentelor si ambuteiajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei in municipiile Bacau si Onesti, precum si pe arterele de circulatie ce tranziteaza judetul Bacau spre Nordul Moldovei, ori spre statiunile turistice din judet: Tg.Ocna si Slanic-Moldova. Astfel in aceasta perioada toate formatiunile teritoriale de politie rutiera vor folosi la capacitate si cu eficienta maxima aparatura de supraveghere a traficului si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Recomandam pe aceasta cale conducatorilor auto:

-Adaptati permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic!

– Acordati atentie sporita la efectuarea depasirilor, nu va angajati in efectuarea de depasiri neregulamentare!

– Folositi centura de siguranta – va poate salva viata in caz de accident!

– Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice!

Discotecile si barurile vor fi in atentia politistilor, care vor efectua activitati punctuale in aceste locatii si vor sanctiona orice incalcare a legii. Vor fi atent monitorizate de politisti si acele persoane sau grupuri de persoane care prin comportament pot aduce atingere relatiilor de convietuire sociala. Consumul de bauturi alcoolice poate conduce in anumite situatii la savarsirea unor infractiuni cu violenta. Pentru a nu cadea victima a unei astfel de infractiuni politistii recomanda:

– Nu proferati injurii si nu incurajati violenta, acestea sunt cauze care duc la declansarea unor conflicte ce pot degenera in violente!

– Nu va faceti singur dreptate lovind adversarul, aceste gesturi pot avea uneori consecinte grave!

– Evitati persoanele irascibile, puse pe harta, evitati orice conflict cu acestea, nu-i jigniti si nu-i incurajati!

– Nu dati curs provocarilor venite de la persoane aflate in stare de ebrietate!

Nu ramaneti indiferent daca sunteti martor la comiterea unei infractiuni. Reactia publica imediata dezarmeaza infractorii. Nu uitati ca puteti fi oricand in postura de victima si atunci v-ati dori sa va sara cineva in ajutor. Recomandam tuturor cetatenilor sa sesizeze deindata politia atunci cand viata , sanatatea, siguranta bunurilor lor sau ale altora sunt puse in pericol, la apelul gratuit de urgenta 112.

Tanar depistat si retinut pentru savarsirea unor infractiuni de talharie

Un tanar de 19 ani suspectat de politisti de savarsirea unor infractiuni de talharie comise asupra unor minori a fost depistat in urma unei descinderi domiciliare.

Politistii bacauani au organizat, la data de 28.04.2011, o actiune care a avut ca scop identificarea si prinderea lui C. Sergiu, de 19 ani, suspectat de savarsirea unor de talharie. Politistii au efectuat o descindere la domiciliul suspectului ocazie cu care acesta a fost depistat si condus la sediul Politiei Municipiului Bacau.

Din cercetari s-a stabilit ca in data de 13 aprilie a.c. Sergiu C. Prin amenintare cu acte de violenta a deposedat de telefoanele mobile doi minori cu varste de 11 si 12 ani. În baza probatoriului administrat in cauza faptuitorul a recunoscut faptele comise, politistii actionand in continuare si pentru recuperarea prejudiciului.

Fata de C. Sergiu s-a luat masura retinerii pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie. Astazi, cel in cauza va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau cu propunere de arestare preventiva.

Retinut si cercetat pentru punerea in circulatie de tipizate fiscale falsificate

Un barbat de 52 de ani din Bacau a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce politistii au stabilit ca acesta a pus in circulatie facturi fiscale si chitante falsificate

Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bacau l-au identificat, la data de 28.04.2011, pe O. Dan, de 52 ani, din Bacau.

Din cercetari s-a stabilit ca acesta, in perioada februarie 2008-decembrie 2009 a pus in circulatie un numar de 11 facturi fiscale falsificate si chitantele aferente acestora. Documentele purtau antetul unei societati comerciale din Bacau si au fost inmanate reprezentantului altei societati comerciale pentru a fi folosite la justificarea unor cheltuieli nereale.

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie, cu stiinta, de formulare tipizate, utilizate in domeniul fiscal, cu regim special, falsificate.

Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a celui in cauza.

O. Dan a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, urmand ca la data de 29.04.2011 sa fie prezentat unitatii de parchet competente cu propunere de arestare preventiva.

Mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pus in aplicare

Politistii din comuna Ungureni l-au identificat, la data de 28.04.2011, pe C. Vasile Costel, de 21 ani din judetul Bacau, pe numele caruia exista mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea emis de catre Judecatoria Bacau.

Cel in cauza are de executat o pedeapsa de 1,9 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente si a fost escortat si incarcerat la Penitenciarul Bacau.

Tanar de 21 de ani victima a traversarii neregulamentare

La data de 28.04.2011, la ora 20.10, B. Mihai, de 23 de ani, din judetul Vrancea, in timp ce conducea un autoturism pe Calea Republicii, deplasandu-se spre centrul municipiului Bacau, la intersectia semaforizata cu strada Chimiei, a surprins si accidentat pe A. Ionut, de 21 de ani, din Bacau, care s-a angajat in traversarea strazii in fuga si fara a se asigura, in apropierea trecerii pentru pietoni semaforizata, atunci cand semaforul pietonal indica culoarea rosu.

Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau pentru ingrijiri medicale. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.