Stiri Politia Bacau – 27 mai

0

Actiune pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice

În cadrul unei actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, desfasurata la data de 26.05.2011, politistii l-au depistat în flagrant pe L. Catalin, de 51 ani, din comuna Agas, care sustragea patru arbori esenta rasinoase pe care îi taiase din padurea Primariei Agas. În urma masurptorilor efectuate s-a stabilit ca materialul lemnos sustras avea un volum de 1,92 mc si au o valoare totala de 181,1 lei. În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de taiere ilegala si furt de arbori.

A fost depistat în flagrant M. Vasile, de 60 de ani, din comuna Brusturoasa, care a taiat ilegal si sustras sase arbori, esenta rasinoase de pe islazul comunal Brusturoasa. Materialul lemnos in volum de 2.196 m. c., în valoare de 178.50 lei a fost lasat in custodia paznicului de pasune al Primariei Brusturoasa. În cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de taiere ilegala si furt de arbori.

În cadrul actiunii politistii l-au depistat pe B. Silviu, de 38 de ani, în timp ce taia ilegal din punctual numit Bârloage-Camenca , un arbore esenta fag, în volum de 1,2 m.c. cu o valoare de 138.55 lei . Politistii au întocmit dosar penal în care efectueaza cercetari fata de B. Silviu, sub aspectul savîrsirii infractiunii de taiere ilegala de arbori.

Depistata la volan sub influenta alcoolului

La data de 27.05.2011, în jurul orei 05.00, o patrula de siguranta a oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Stadionului din Bacau dupa o traiectorie sinuoasa.

La volanul autoturismului politistii au identificat-o pe O. Andreea, de 20 ani, din judetul Bacau, posesoare al permisului de conducere categoria B din anul 2010. Întrucât aceasta emana halena alcoolica, a fost testata cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0,64 mg./l de alcool pur în aerul expirat.

Tânara a fost condusa la Spitalul Judetean Bacau, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza s-a întocmit dosar penal în care se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul, pe drumul public, de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica peste limita legala.

Depasire neregulamentara cu victime

La data de 26.05.2011, în jurul orei 09.00, C. Nicusor, de 19 ani, din comuna Tg. Trotus, în timp ce conducea un autoturism pe directia Tg. Trotus – Onesti, s-a angajat in depasirea neregulamentara a unui autoturism, pe care l-a acrosat in partea stanga spate, proiectandu-l pe sensul opus de mers, in afara partii carosabile.

Autoturismul depasit era condus de P. Vasilica, de 39 ani, care a fost transportata la Spitalul Onesti, pentru îngrijiri medicale fara a fi necesara internarea. Totodata, urma accidentului, pasagera din autoturismul condus de P. vasilica, o tânara de 20 de ani a suferit vatamari corporale si a ramas internata la Sectia Ortopedie a Spitalului Onesti. Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest iar rezultatele au fost negative.

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Minora, victima a traversarii neregulamentare

La data de 26.05.2011, in jurul orei 10.00, in timp ce H. Daniel, de 36 ani, conducea un autoturism pe DJ 241 A, în localitatea Secuieni, a surprins si accidentat o minora de noua ani, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Minora a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau pentru îngrijiri medicale si aramas internata a Sectia Chirurgie Infantila. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Alcool+ viteza neadaptata= accident

La data de 26.05.2011, în jurul orei 14.00, pe DJ 116A, în comuna Pîrgaresti, G. Marin, de 51 ani, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe fondul neadaptarii vitezei intr-un viraj la stânga pe drum în panta si datorita starii avansate de ebrietate, a pierdut controlul directiei, a parasit partea carosabila si a cazut într-un sant de pe marginea drumului.

În urma evenimentului a rezultat ranirea grava a biciclistului, care a fost transportat si internat la Spitalul Onesti.

Cel în cauza nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite si a starii avansate de ebrietate, dar i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei. În cauza s-a întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.