Stiri Politia Bacau – 26 mai

0

Tâlhari depistati si retinuti

Ca urmare a investigatiilor efectuate cu privire la savârsirea unei infractiuni de tâlharie a carei victima a fost C. Vasile de 52 de ani, politistii i-au identificat si depistat, la data de 25.05.2011 pe C. Bogdan, de 21 de ani, C. Lucian, de 20 de ani si pe L. Stefan, de 18 ani, toti din Comanesti.

Din cercetari s-a stabilit ca în seara zilei de 05.05.2011, în jurul orelor 22.30 în timp ce C. Vasile se deplasa spre domiciliul sau din Comanesti a fost acostat de cei trei tineri care au folosit un spray lacrimogen si l-au deposedat prin violenta de o geanta tip diplomat în care avea un plover, o pereche de ochelari de vedere si un telefon mobil, bunuri în valoare de 400 de lei.

Partea vatamata a fost transportata cu ambulanta la Spitalul de Urgenta Moinesti unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fara a fi necesara intrenarea sa. Telefonul mobil a fost recuperat si predat partii vatamate. Tinerii au fost retinuti pe baza de ordonanta, urmând ca astazi sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, pentru savârsirea infractiunii de tâlharie.

Reactiile persoanelor care actioneaza prin violenta sunt imprevizibile. Sfatul nostru este sa nu va puneti în pericol integritatea corporala sau chiar viata în încercarea de a retine sau opri prin forte proprii o astfel de persoana. Fiti atent la derularea faptelor, ora desfasurarii, semnalmentele raufacatorului si alertati Politia cât mai repede posibil. Toate agresiunile au un lucru în comun: ele folosesc violenta si pun persoanele agresate în pericol. Agresorul nu face nici o distinctie între un tânar sau un batrân, între o „prada” mare sau una nesemnificativa. Luati-va masuri de protectie contra persoanelor violente:

• Evitati drumurile întunecate si parcurile izolate; folositi mai degraba cai si locuri iluminate, chiar daca faceti un ocol.

• Tineti-va poseta sau servieta sub bratul care este opus traficului; în aceasta maniera, hotii nu vor putea actiona prin smulgere.

• Daca sunteti atacat, abandonati-va valorile; nu va puneti niciodata viata în pericol. • Evitati (ca pieton sau/si conducator auto) situatiile violente de pe strada.

• Când observati ca sunteti urmarit/urmarita de un individ (sau mai multi), deplasati-va prin zone intens circulate chiar daca acest lucru presupune schimbarea traseului si adresati-va primului politist întâlnit.

• Nu va afisati ostentativ cu obiecte de valoare (lantisoare, bratari).

• Daca anticipati o eventuala agresiune, anuntati cât mai repede Politia.

Cercetat pentru distrugere si violare de domiciliu

Sectia 1 Politie Bacau a fost sesizata, la data de 25.05.2011, în jurul orei 16.00, de catre B. Gabriela, de 46 ani, despre faptul ca o persoana de sex masculin i-a spart usa locuintei sale dupa care a patruns în interior, fara consimtamântul ei.

În baza celor sesizate, la fata locului, s-a deplasat patrula de siguranta publica, care l-a identificat pe F. Mihai, de 44 de ani, din Bacau. În urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca F. Mihai a avut anterior o relatie cu reclamanta si pe fondul consumului de bauturi alcoolice, s-a deplasat la domiciliul acesteia, unde a spart usa de acces si a patruns în interior, fara acordul ei.

În cauza s-a întocmit dosar penal în care F. Mihai este cercetat în stare de libertate sub aspectul savârsirii infractiunilor de distrugere si violare de domiciliu

Eveniment rutier produs pe fondul consumului de alcool

La data de 25.05.2011, în jurul orei 23.00, N. Marius, de 34 ani, din Buhusi, în timp ce conducea un autoturism pe str. Libertatii din Buhusi, a parasit partea carosabila, a acrosat acrosând un autoturism parcat regulamentar in afara partii carosabile, dupa care a ricosat într-un stâlp de electricitate

. Conducatorul auto a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Buhusi pentru îngrijiri medicale fara a fi necesara internarea.

În urma testarii sale cu aparatul etilotest s-a stabilit ca N. Marius avea o concentratie de 1,23 mg./l. alcool pur în aerul expirat si i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza s-a întocmit dosar penal.

Autoaccidentare

La data de 25.05.2011, în jurul orei 10:30, M. Constantin, de 44 ani, din comuna Racova, în timp ce se deplasa pe DJ 207 F cu o bicileta, pe care transporta o coasa, s-a dezechilibrat, a pierdut controlul bicicletei si a cazut pe spatiul verde. În cadere acesta s-a lovit in partea taioasa a coasei, autoaccidentandu-se. Victima a fost transportata cu ambulanta la Spitalul Orasenesc Buhusi iar ulterior a fost transferata la Spitalul Judetean Bacau, unde i s-au recoltat si probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.