Stiri Politia Bacau – 21 mai

0

Tâlhari depistati cu operativitate

Sectia 2 Politie Bacau a fost sesizata, la data de 20.05.2011, prin apel de urgenta, de catre S. Verginia, de 77 ani, despre faptul ca in timp ce se deplasa pe strada Aleea Ghioceilor din Bacau un tânar necunoscut, însotit de alti doi tineri, a intentionat sa o deposedeze prin smulgere de lantul din aur pe care il avea la gât.

La fata locului s-a deplasat de urgenta un echipaj de politie, care, în baza semnalmentelor furnizate de catre reclamanta, a procedat la cautarea in teren a suspectilor. În scurt timp pe strada Erou Ciprian Pintea cei trei suspecti au fost depistati. In timp ce politistii efectuau controlul corporal al suspectilor, la echipajul de politie s-a prezentat si B. Daniela, de 29 de ani, care a sesizat faptul ca în urma cu câteva minute, în timp ce se afla pe strada Stadionului, cei trei tineri au deposedat-o de lantisorul cu medalion, din aur, pe care il avea la gât.

La controlul corporal efectuat asupra lui D. Valentin, de 22 de ani, politistii au gasit bijuteria sustrasa de la partea vatamata B.Daniela. În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savârsirii infractiunilor de tentativa la tâlharie si tâlharie.

Fata de I. Mircea, de 21 de ani, P. Mihai, de 21 de ani si D. Valentin, de 22 de ani s-a luat masura retinerii pe baza de ordonanta pentru 24 ore, urmând a fi prezentati Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau cu propunere de arestare preventiva.

Recomandari pentru prevenirea tâlhariilor: Din practica judiciara a rezultat ca cele mai multe tâlharii sunt comise in locuri publice sau in spatiile comune ale imobilelor. Pentru a nu deveni victima a unei tâlharii, iata câteva recomandari:

• Evitati deplasarile pe trasee aflate in zone mai putin circulate: câmpuri, parcuri, santiere.

• Daca din diverse motive trebuie sa circulati dupa lasarea întunericului, ocoliti locurile neiluminate ori in care se afla unitati cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializeaza bauturi alcoolice (restaurante, discoteci).

• Când observati ca sunteti urmariti de un individ sau de mai multi, deplasati-va prin zone intens circulate, chiar daca acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitati ajutorul primului politist întâlnit in calea dumneavoastra.

• Nu va afisati ostentativ cu obiecte de valoare (lantisoare, bratari, telefoane) • Nu va lasati atrasi în locuri dosnice de catre indivizi care ofera spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

• Nu va laudati persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveti asupra dumneavoastra sau acasa.

Accident produs pe fondul neacordarii prioritatii de trecere pietonilor

La data de 20.05.2011, în jurul orei 08.00, M. Maria, de 59 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Energiei din Bacau, la efectuarea virajului la stânga pe strada Mioritei, pe fondul neacordarii prioritatii de trecere pietonilor, a surprins si accidentat pe M. Maria, de 58 ani, din Comanesti, care se afla angajata regulamentar in traversarea strazii pe marcajul pietonal, la culoarea verde a semaforului electric.

Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau unde a primit îngrijiri medicale fara a fi necesara internarea. Atât victima cât si conducatoarea auto au fost testate cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative.

In cauza s-a intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Dosar penal pentru furt calificat

Un cetatean de 53 de ani din comuna Parincea a sesizat, la data de 20.05.2011, Postul de Politie Parincea cu privire la faptul ca in perioada 05.05.2011 – 20.05.2011 persoane necunoscute au patruns in interiorul locuintei sale de unde i-au sustras mai multe bunuri si produse alimentare.

Politistii s-au deplasat imediat la fata locului si au stabilit ca persoane necunoscute au patruns prin efractie în locuinta partii vatamate si au sustras produse alimentare, alcolice si unelte electrice în valoare totala de aproximativ 1.000 de lei.

In urma cercetarilor efectuate politistii au identificat doi minori de 13 si 17 ani, despre care au stabilit ca au profitat de absenta reclamantului de la domiciliu au patruns prin efractie in locuinta acestuia si au sustras mai multe bunuri. Produsele alimentare au fost consumate de dei doi impreuna cu familiile lor, iar uneltele au fost vîndute unor persoane din comuna.

Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 60%. In cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de furt calificat.

A profitat de neatentia vânzatoarei si a sustras bani din sertar

Politia Municipiului Onesti a fost sesizata, la data de 20.05.2011, în jurul orei 18.00, de catre G. Rodica, de 53 de ani, barman la o societate comerciala, despre faptul ca un consumator i-a sustras o suma de bani din sertar.

Politistii s-au deplasat la fata locului si în urma cercetarilor efectuate au stabilit ca F. Zamfir, de 56 ani, din Onesti, a profitat de neatentia reclamantei si a sustras din sertar suma de 66 lei. Suma de bani sustrasa a fost recuperata si predata partii vatamate.

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de furt calificat.


Faptuitor depistat, prejudiciu recuperat

La data de 20.05.2011, în jurul orei 21.00, la sediul Sectiei 1 Politie Bacau s-a prezentat C. Sorin, de 43 ani, din Bacau, care a sesizat faptul ca in jurul orei 17:30, in timp ce fiul sau de 14 ani se afla pe strada Violetelor cu bicicleta, a fost acostat de un barbt necunoscut care i-a cerut bicicleta pentru o plimbare in jurul blocului, a plecat cu ea si nu a mai revenit.

În urma investigatiilor efectuate in zona politistii l-au identificat pe G. Constantin, de 23 ani, care avea asupra sa o bicicleta partii vatamate. Prejudiciul în valoare de 300 lei a fost recuperat.

În cauza s-a întocmit dosar penal, în care se efectueaza cercetari fata de G Constantin sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz de încredere.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.