Stiinta din spatele dorintei de a juca la pariuri – Ce te face sa mizezi din nou dupa ce ai pierdut?

0

Studiile neuropsihologice au dovedit ca exista o corelatie directa intre efectul pariurilor sportive asupra creierului si comportamentul uman, care apare ca urmare a acestuia.

Potrivit specialistilor, pariorii sportivi cred ca pot avea rezultate mai bune daca fac o analiza aprofundata a jocurilor. Mai mult, majoritatea sunt de parere ca isi cresc sansele de a castiga, in loc sa se gandeasca la un procent obiectiv de 50%.

Iata unde gresesc pariorii!

Ceea ce cred jucatorii nu este intotdeauna conform cu realitatea, avertizeaza expertii. Este adevarat faptul ca e posibil sa ai rezultate satisfacatoare daca dedici timp acestui sport, iar unii pariori sunt dispusi sa faca sacrificii pentru a obtine sume cat mai mari. Ei sunt mereu in avantaj, pentru ca pun in practica strategii indelung gandite, se dedica studiului, dobandind, astfel, multe cunostinte despre piata pariurilor.

Cei mai multi, insa, nu au un nivel suficient de ridicat de disciplina pentru a obtine mai mult decat niste rezultate aleatorii. Greseala e, sunt de parere specialistii, ca acestia au perioade in care castiga semnificativ si capata un fals sentiment de incredere.

Acesta este si motivul pentru care cei mai experimentati jucatori recomanda adoptarea unor tactici si nu alegerea partidelor la intamplare. Acest lucru este valabil atat in cazul celor virtuale, cu rezultate rapide, cat si a jocurilor reale. Pentru rezultate extraordinare, e important sa stii ce sunt pariurile virtuale, dar sa intelegi si modul in care functioneaza cele clasice. Astfel, vei putea face alegerile corecte si vei putea castiga fara probleme.

Ce se intampla in creierul tau cand pariezi?

Intr-un studiu mentionat intr-o editie Science Daily, din anul 2013, oamenii de stiinta au descoperit ca nici experienta de a paria, nici cunostintele specifice ale unui joc nu au oferit pariorilor sportivi un avantaj.

Este o perspectiva interesanta asupra comportamentului unui jucator, dar cum se ajunge in acest punct? Raspunsul este pur chimic: este vorba despre eliberarea unui neurotransmitator numit dopamina. Acesta este cunoscut drept „sistemul de recompense al creierului”. Dopamina este produsa atunci cand ai o ocupatie care iti da o stare de bine, cum ar fi sa mananci pizza, sa te joci, ori sa faci sport. Activitatile de acest gen stimuleaza creierul, iar eliberarea neurotransmitatorului amintit declanseaza dorinta de a le repeta.

Pentru pariorul incepator, dopamina este declansata la primul castig. Fericirea si euforia simtite in acel moment il determina sa se straduiasca sa obtina din nou aceleasi sentimente.

Mai mult, se adauga si faptul ca jocurile presupun si o anumita doza de incertitudine. Daca ai avea un rezultat predeterminat, nu ti-ai mai dori sa pariezi, pentru ca ar fi mai putin interesant, nu-i asa?

Chiar daca dorinta de a retrai extrazul unui castig este coplesitoare, psihologii avertizeaza ca toata distractia poate lua o intorsatura periculoasa. Ei recomanda sa fii prudent/a si sa iti stapanesti emotiile, pentru ca, deseori, joaca se poate transforma intr-o dependenta. Asadar, incearca sa tii cont de sfaturile lor si sa privesti pariurile ca pe o distractie ocazionala si relaxanta.

Sursa foto: Shutterstock.com

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.