Ștefan „Pinalti” vinde Ceahlăul la mica publicitate. Vezi cât valorează clubul nemțean

0

Potrivit enațional.ro, clubul de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț a fost scos la mezat, președintele grupării nemțene promovând – în acest sens – mai multe anunțuri la rubrica „Mica publicitate” din mai multe ziare locale din municipiul Piatra Neamț. Prețul de vânzare gravitează în jurul sumei de 200.000 euro, datoriile clubului cifrându-se la 500.000 euro. 

gheorghe_stefan_udreaDe cand Primaria Piatra Neamt a sistat finantarea catre clubul de fotbal, activitatea Ceahlaului a fost redusa la minim. Fara protocol pentru meciurile de acasa, deplasari facute cu cheltuieli reduse, salarii achitate rar spre deloc etc. Initial, oficialii gruparii de sub Pietricica au incercat sa vanda FC Ceahlaul omului de afaceri Nicolae Sarcina, gorjeanul care detine lantul de magazine „Succes” si care in primavara a fost interesat sa preia pachetul majoritar de actiuni la Rapid Bucuresti. 

Cum negocierile nu s-au finalizat cu „Succes”, nemtenii au scos clubul la vanzare prin „Mica publicitate”! Conform „fanatik.ro”, presedintele Viorel Mastacaneanu, mana dreapta a lui Gheorghe Stefan, a dat anunt in ziarele din Piatra Neamt, in care se precizeaza ca viitorul patron va pune mana si pe „un lot tanar, valoros si de perspectiva la nivel de prima echipa. FC Ceahlaul se afla pe primul loc in Romania si intre primele locuri din Europa (inaintea unor formatii precum Arsenal, Sporting Lisabona etc) in ceea ce priveste promovarea jucatorilor de la propriile Centre de Copii si Juniori”.

Desi nu este specificata, se pare ca pretul de vanzare al clubului este de 200.000 de euro, in conditiile in care datoriile curente se ridica la o jumatate de milion de euro.

Luat la bani mărunți de procurorii DNA

Clubul nemțean a fost „călcat” în februarie de lucrătorii DNA Bacău. Viorel Mestecăneanu, președintele Ceahlăului, declara la acel moment că oamenii legii au verificat mai multe contracte de finanțare obținute de clubul nemțean de la Primăria Piatra Neamț, condusă de Gheorghe Ștefan, președinte onorific al clubului.

„Avem un control de la DNA, sunt veniţi doi comisari, unul de la Bacău şi unul de la Bucureşti. Obiectul principal al controlului este verificarea contractelor de reclamă şi publicitate, a contractelor de asociere, practic a banilor intraţi în club pe perioada 2008-2013. Au fost întrebări despre cum s-au cheltuit aceşti bani. N-am nicio emoţie. Le-am pus la dispoziţie tot ce ne-au cerut, ei fac copii după toate contractele, ni s-a terminat şi tonerul de la imprimantă. Bănuiesc că, la mijloc, este vorba despre dispute politice. Am mai avut un control similar de la DNA în 2007, pentru perioada 2005-2007 şi le-am trimis câteva portbagaje de hârtii. Şi atunci ca şi acuma, cred că verificările au la bază conflictele politice ale unor personaje”, declara la acel moment Mestecăneanu.

Potrivit unui comunicat dat publicității de DNA, în urma perchezițiilor efectuate în februarie, procurorii au vizat mai multe infracțiuni de corupție, comise între 2008 și 2013, în relație cu finanțarea din fonduri publice a clubului de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț, precum și cu încredințarea unor contracte de prestări servicii către diverse firme agreate la vârful municipalității nemțene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.