EXLUSIV: Steaua a pierdut procesul cu FCM Bacău pentru Baciu. Vezi ce suma uriasa trebuie sa plateasca Becali !

0

UPDATE : Decizia Tribunalul Federal din Elveţia

decizia_fcm_steauaSteaua a pierdut procesul pe care îl avea la Tribunalul Federal din Elveţia cu FCM Bacău în cazul lui Eugen Baciu, astfel că gruparea bucureşteană va trebui să plătească o sumă colosală.

Suma pe care roș-albaștrii sunt obligați să o achite celor de la FCM Bacău este de 800.000 de euro, potrivit Mediafax.

Pe lângă cei 800.000 de euro pe care îi are de plătit către FCM Bacău, FC Steaua a fost obligată să plătească şi cheltuielile de judecată, iar suma totală ajunge la 1.040.000 euro.

Suntem curioşi să vedem ce măsură va lua cât mai repede FRF, deoarece până acum aceştia ne spuneau că nu pot să pună în aplicare decizia TAS deoarece Steaua se adresase tribunalului elveţian.

În cursul zilei de ieri am primit o hârtie de la aceştia în care scrie că a fost respins apelul Stelei. În aceste condiţii, Steaua nu mai are nici o scăpare şi trebuie să ne dea banii. Dacă nu, atunci va suporta consecinţele”, a declarat preşedintele FCM Bacău, Daniel Scânteie, pentru Pro Sport.

„Eu o să plătesc când zice Curtea de Apel Bucureşti sau când zice Curtea Europeană de Justiţie atunci şi după aia, dacă nu se poate, atacăm la Curtea de Apel Bucureşti punerea în executare, că elveţienii nu pot pune în executare în România o hotărâre judecătoarească. Tot tribunalul românesc decide asta. Trebuie să ceară un executor românesc care să pună în executare asta, iar noi o să atacăm la Curtea de Apel Bucureşti şi o să cerem să nu respecte hotărârile TAS, pentru că nu trebuie să le respectaţi. Pentru că la fel a făcut şi Mititelu”, a spus Becali, la Digi Sport.

Eugen Baciu a fost transferat de Steaua în 2004 de la FCM Bacău şi a evoluat pentru gruparea bucureşteană până în 2011. În contractul de transfer, băcăuanii au trecut o clauză potrivit căreia în cazul în care Baciu devenea jucător liber de contract, Steaua ar fi trebuit să achite suma de 800.000 de euro.

Fostul patron al băcăuanilor, Dumitru Sechelariu, s-a adresat instanţelor FRF (care au dat dreptate Stelei), însă a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS a dat dreptate clubului FCM Bacău, iar Steaua a făcut apel la Tribunalul Federal, care a menţinut decizia instanţei precedente.

 

Sursa: dolce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.