Stavarache anunță o nouă licitație pentru finalizarea străzii Milcov. Lucrările trebuie încheiate până în iulie 2016

0

Primăria pregătește organizarea unei licitații pentru restul de lucrări rămas de executat în proiectul vizând modernizarea străzii Milcov. Potrivit unui anunț postat pe Facebook de primarul Romeo Stavarache, lucrările trebuie terminate până în iulie 2016. Edilul a incriminat fostul contructor, IMROM, pentru întârzierea enormă în finalizarea proiectului care, începând cu iulie 2015, a fost abandonat. În timp ce municipalitatea face eforturi să pună punct calvarului de pe Milcov, IMROM pretinde în instanță sute de mii de euro în contul unor lucrări efectuate, dar neplătite de Primăria Bacău. 

haivas stavarachePotrivit mesajului postat de Stavarache, expertiza tehnică și caietul de sarcini aferente restului de lucrări de executat au fost finalizate, urmând ca Primăria Bacău să urce pe portalul de achiziții publice SEAP documentația de licitație. Primarul susține că lucrările trebuie finalizate până la 31 iulie 2016. „Până în momentul de față, s-au finalizat expertiza tehnica și caietul de sarcini pentru lucrările ce au mai rămas de executat. Sperăm să nu mai avem contestațiii, iar lucrările să fie reluate în acest an . Termenul de execuție a lucrărilor este de două luni. Dacă timpul ne va permite, putem începe asfaltarea imediat ce vom afla constructorul care va câștiga licitația. Termenul la care va fi închis proiectul conform instrucțiunilor în vigoare, va fi de 31 iulie 2016”, a scris Stavarache, adăugând că oprirea lucrărilor a fost decisă de IMROM (citește AICI).

Contractul privind modernizarea străzii Milcov a fost atribuit de Primăria Bacău către finalul lui 2013, câștigătorul licitației fiind un consorțiu de firme condus de societatea IMROM din Roman. Asocierea a câștigat contractul cu o ofertă de doar 15,86 milioane lei, în condițiile în care lucrarea a fost estimată de municipalitatea Bacău la peste 23 milioane lei. Potrivit unui comunicat dat publicității de Primăria Bacău în mai 2015, din contract au mai rămas de executat în jurul a 40 la sută din lucrări. În iulie, constructorul IMROM și conducerea municipalității au convenit rezilierea contractului, instituția administrativă derulând o expertiză privitoare la restul de lucrări rămas de executat.

strada milcovAdministratorul IMROM, Mihai Haivas, declara recent portalului de știri Bacau.NET că municipalitatea băcăuană a pus bețe-n roate lucrărilor, șicanele debutând odată cu arestarea preventivă a primarului Romeo Stavarache. Haivas a mai spus că societatea sa a cheltuit în jurul a 2 milioane lei cu modernizarea străzii Milcov, sistând lucrările din rațiuni financiare. „Problemele au început când l-au arestat pe Stavarache. Stă DNA-ul călare pe ei și nu mai semnează nimeni nimic. Am «mâncat» până acum 20 de miliarde vechi și m-am oprit că nu mai am de unde. Nu cred că meritau băcăuanii un asemenea comportament. Mi s-au pus numai piedici, numai frâne”, a afirmat Haivas (citește mai multe AICI).

Potrivit documentelor aflate în posesia Bacau.NET, IMROM pretinde sume importante de bani de la municipalitatea Bacău, în contul unor lucrări executate, dar neplătite de autorități. Conform acțiunii depuse la Tribunalul Bacău, societatea administrată de Haivas solicită municipalității returnarea garanției de bună execuție, cifrată la 400.000 lei, precum și suma de 712.000 lei constând în „lucrări executate, nerecepționate și neplătite și a materialelor folosite până la data de 23.04.2015”.

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.