Statul roman va deveni actionar majoritar cu 75% la BlueAir. Ce se va intampla cu zborurile

Potrivit site-ului cursdeguvernare.ro, statul roman prin AAAS – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – va prelua controlul Blue Air, devenind actionar majoritar cu 75%. Declaratia a fost facuta de presedintele AAAS, Florian Daniel Geanta pentru siteul cursdeguvernare.ro.

Decizia vine dupa ce Ministerul Finantelor a decis sa execute garantia privind ajutorul de stat acordat in vara anului 2020. Astfel, daca statul va executa aceasta garantie, va deveni automat si actionar majoritar la Blue Air.

„Tot astăzi AAAS a solicitat Ministerului Finanțelor Publice să îi fie puse la dispoziție toate documentele necesare pentru a putea demara această procedură, care este formată din mai multe etape, inclusiv notificarea Ministerului Transporturilor și aprobarea procedurii în cadrul AGA Blue Air. Întrebat dacă poate estima un termen până la care AAAS va prelua pachetul majoritar de acțiuni la operatorul de transport aerian, Daniel Geantă a menționat că este greu de precizat cât timp va dura această procedură pentru că urmează să aibă loc și o rundă de întâlniri cu reprezentanții Blue Air. Totodată, AAAS va verifica dacă în decursul ultimilor doi ani, mai exact de la data accesării împrumutului de la Eximbank și până în prezent, compania a contractat alte credite sau împrumuturi prin care a girat cu diverse titluri sau active.” au notat jurnalistii de la cursdeguvernare.ro

“Intenția noastră este să repunem pe picioare această companie, dar asta o putem face abia după ce vom deveni oficial acționar în cadrul Blue Air și în urma unei analize detaliate”, a spus președintele AAAS.

Reluarea zborurilor în momentul de față pare a fi o misiune greu de îndeplinit în situația în care, compania a rămas fără mare parte din aeronavele cu care opera zborurile, iar 6 dintre ele au fost puse garanție, împreună cu un teren de circa 10 hectare, pentru accesarea împrumutului de la Eximbank.

Terenul și aeronavele nu vor fi executate de către AAAS. De acestea se va ocupa ANAF, iar ulterior cel mai probabil va găsi cea mai bună modalitate pentru a le fructifica”, a explicat Daniel Geantă


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentS-a lansat programul comunitar „Sanatate pentru educatia din Bacau”. Senator Purcarin: „Este menit sa educe copiii in deprinderile si alegerile corecte privind nutritia, somnul, sportul si dezvoltarea”
Articolul urmatorO femeie si cei doi copii ai sai au fost evacuati dintr-o locuinta ANL din Bacau cu jandarmii (VIDEO)

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.