Stadiul lucrarilor de pe Mioritei – 9 Mai – Vantului – Vadu Bistritei. Vezi cand vor fi finalizate.

0

Lucrările de reabilitare a infrastructurii urbane din zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței, din municipiul Bacău, au fost realizate în proporție semnificativă. Pe strada Mioriței, carosabilul a fost asfaltat în proporție de 90%, trotuarele sunt pavate pe o suprafață de 80% din cea prevăzută prin proiect, iar parcările au fost executate în proporție de 60%. Pe strada Vântului a fost introdusă rețeaua de alimentare cu apă, realizată integral, precum și rețea de canalizare, executată în procent de 90%. Iluminatul public pe această stradă, inclusiv montarea de stâlpi noi, este finalizată, iar în prezent se lucrează la reabilitarea trotuarelor. Lucrările continuă și pe strada Vadu Bistriței, unde este reabilitat iluminatul public.

Proiectul „Reabilitare infrastructură urbană, zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței” a fost inițiat de Administrația Stavarache și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: „Poli de Dezvoltare Urbană”. Valoarea totală a investiției este de 18.890.597,72 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată este de 14.874.027,42 lei.

Programul Operațional Regional este implementat la nivel național de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Organism Intermediar al programului, ce monitorizează implementarea proiectului.

Efectele investiției se regăsesc în creșterea calității vieții rezidenților, în fluidizarea traficului urban, creșterea confortului și siguranței participanților la trafic, scăderea poluării fonice și cu noxe în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.