Stadionul Municipal ar urma sa coste 120 milioane de euro. Viceprimar Ghinghes :”O sumă exorbitantă pentru un stadion de 20.000 de locuri de care nu avem nevoie și care, hai să fim serioși, nu va fi vreodată realizat”


In luna decembrie din 2021, primarul Viziteu anunta semnarea contractului pentru un nou studiu al Stadionului Municipal. Acesta a costat 154.000 lei si trebuia finalizat in 4 luni. Dupa aproximativ un an de zile, nimeni nu a venit sa explice bacauanilor ce se va intampla cu acest stadion.

Astazi, viceprimarul Ghinghes a publicat fotografii si cateva concluzii despre acest studiu de fezabilitate. Costurile stadionului sunt incredibile : 120 de milione de euro pentru noua arena – o suma uriasa pentru un oras ca Bacaul. Mai mult, viceprimarul Ghinghes il acuza pe edil de un „tun imobiliar”, spunand ca se pregateste realizarea unui PUZ :

Bănuielile pe care le aveam privind realizarea Stadionului Municipal se confirmă: s-a făcut studiul de fezabilitate, s-a proiectat o farfurie zburătoare estimată la 120 de milioane de euro (da, ați citit bine!), iar acum se trece la planul principal: tunul imobiliar pentru terenurile din zona stadionului prin realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Am primit, în sfârșit, componentele desenate și scrise ale studiului de fezabilitate comandat pentru realizarea Stadionului Municipal și devine clar ceea ce am semnalat deja în urmă cu câteva luni: la umbra ideii de realizare a unui nou stadion, terenurile din jur vor fi normate din punct de vedere urbanistic astfel încât să găzduiască ditamai mastodonții de 10, 19 și 20 de etaje. Un veritabil cadou pentru rechinii imobiliari.

Construcția noului stadion, conform devizelor întocmite de Dico & Țigănaș în baza comenzilor și specificațiilor Primăriei Bacău, ar urma să ne coste fie 120 de milioane de euro (scenariul 1), fie 119 milioane de euro (scenariul 2)! O sumă exorbitantă pentru un stadion de 20.000 de locuri de care nu avem nevoie și care, hai să fim serioși, nu va fi vreodată realizat. Nu există sursă de finanțare pentru așa ceva, iar cu banii ăștia am putea moderniza infrastructura edilitară de pe jumătate dintre străzile din oraș.” a precizat Cristian Ghinghes – viceprimar al Bacaului


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentOrdinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Bacau din 05.10.2022
Articolul urmatorTrei barbati din judetul Bacau au fost retinuti pentru talharie calificata

1 comentariu

  1. esti un **** (cenzurat).orasul ,judetul si bacauanii au nevoie de o arena noua,moderna si la standarde uefa-fifa.problema cu finantarea e alta discutie dar o aruncati in populisme ieftine de dragul disputelor puerile din consiliul local.
    daca nu vezi dincolo de conflictele particulare si nu intelegi ce inseamna pentru noi o arena si complex sportiv de calitate ce pot aduce si alte evenimente si expunere orasului e problema ta,pe noi lasa-ne sa evoluam.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.