Spitalul Judetean Bacau are un computer tomograf nou, de ultima generatie

3

Spitalul Județean de Urgență Bacău a achiziționat recent un computer tomograf de ultimă generație de la Philips, denumit „Incisive CT Pro”, cu 128 de slice-uri. Cu o investiție de aproximativ 3.000.000 de lei, finanțată în proporție de 90% de către Ministerul Sănătății din România și 10% de către Consiliul Județean Bacău, această achiziție reprezintă un avans semnificativ în ceea ce privește diagnosticarea și tratamentul pacienților, transformându-l în prezent în cel mai performant computer tomograf din întreg județul.

Aparatul este recomandat pentru investigarea tuturor organelor: cap, corp, cardiac și vascular, și este potrivit pentru pacienții de toate vârstele. De asemenea, aduce beneficii remarcabile, inclusiv:

Sistemul Incisive CT oferă:

  1. Imagini de înaltă fidelitate, stabilitatea contrastului și evidențierea precisă a marginilor organelor, datorită tehnicii tridimensionale și matricei de reconstrucție 1024 × 1024.
  2. Rapiditate și eficiență în scanări, posibilitatea de a realiza investigații complexe, precum CT-ul toraco-abdomino-pelvin, în doar câteva secunde.
  3. Doze de radiații reduse și personalizate, cu modulare 3D a dozei pentru controlul automat al curentului unghiular.
  4. Protocoale de examinare dedicate pentru pediatrie, adaptate vârstei și greutății, îmbunătățind calitatea imaginilor cu doze mici.
  5. Fiabilitate și disponibilitate pe tot parcursul zilei, fără timpi de așteptare înainte sau după scanare, pentru scanări complexe și continue.
  6. Două aplicații clinice dedicate pentru evaluarea pacienților cu accident vascular.

Noul computer tomograf va fi disponibil pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe, pacienților internați în SJU Bacău, precum și celor din ambulatoriul de specialitate (în contract cu CAS și contracost).


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

3 comentarii

  1. Felicitări! Dar, cine va avea acces la el?
    „Pacientul de rând ” când? Cu oarece noroc, poate la vară, când medicii (buni) sunt plecați în vacanță, sau poate spre sfârșitul anului?!?! (dacă până atunci nu are deja certificat de deces)

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.