Spitalul din Moinesti , singurul din Moldova conectat la sitemul national de telemedicina

1

Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti este singrul spital din Moldova care a fost conectat, în sistemul naţional de telemedicină. Telemedicina reprezinta accesul rapid la consultatie medicala prin comunicare la distanta.

Acest parteneriat a fost initia la sfarsitul anului 2010 , ca un prim proiect din platforma „Acces la Viaţă” dezvoltată de Ministerul Sănătăţii şi Familiei cu Petrom.

„Proiectul este destinată susţinerii atât ale unor unităţi medicale din zone populate unde se făcuseră mai puţine investiţii în domeniul sănătăţii, dar şi a medicilor pentru specializări medicale de importanţă vitală”, a declarat medicul Adrian Cotîrleţ, managerul Spitalului din Moineşti, judeţul Bacău.

Spitalul din Moinesti foloseste un sistem de video-conferinta si o aparatura de monitorizare a semnalelor vitale ,care ajuta la un diagnostic rapid si corect. Recomandarile la Spitalul din Moinesti vin de la specialistii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş

„Medicii din centrele de coordonare oferă suport medical în timp real pentru personalul nostru medical, prin intermediul comunicării audio-video, precum şi prin urmărirea a şase indicatori medicali transmişi prin monitorul de semne vitale (puls, rata respiratorie, EKG, puls oximetrie, CO2 şi tensiune arteriala)”, a explicat Adrian Cotîrleţ.

Sursa : evz.ro

Comentarii

1 comentariu

  1. Este de admirat ce face acest manager impreuna cu echipa lui la Spitalul din Moinesti. Spitalul din Moinesti este unul dintre cele mai performante din Moldova. Va admiram mult pentru ceea ce ati facut pentru judetul Bacau si pentru moinesteni.
    Ionel Gherasim

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.