Spitalul din Buhusi, informatizat gratis de o companie din Italia. Vezi ce facilitati au bolnavii


Parteneriatul dintre societatea Dedalus, lider in Italia in domeniul softului medical, si TeamNet e de bun augur  pentru Spitalul Buhusi. Unitatea medicala a fost complet informatizata de compania italiana, care a adus la Buhusi – pentru prima data in tara – suita Armonia, un sistem informatic integrat folosit cu succes in Italia de spitale, clinici si medici de familie. Principalul beneficiu al informatizarii spitalului il constituie eliminarea birocratizarii actului medical, documentele spitalicesti, referitoare la pacienti, fiind acum generate, completate si transmise in format electronic.

Filippo di Marco, DedalusProcesul de informatizare a Spitalului Buhusi, a anuntat Filippo di Marco (Dedalus TeamNet), este abia la jumatate, sistemul Armonia fiind implementat pe module, in conformitate cu specificul medical al unitatii spitalicesti. „Chiar in aceste zile este instalat modulul pentru laboratorul spitalului”, a confirmat di Marco (foto). Potrivit oficialului Dedalus, marele avantaj produs de sistemul informatic integrat Armonia este „reducerea timpilor morti” in activitatea personalului medical cu pacientii si „reducerea numarului de hartii si a birocratizarii” actului medical. Pacientii vor dispune de bratari electronice, cu coduri de bare, computere manuale, datele fiind transmise intr-un circuit electronic securizat, la care va avea acces doar personalul specializat din spital. Reducerea timpilor morti si diminuarea birocratiei din spital, sustin promotorii sistemului Armonia, vor conduce la degrevarea personalului medical de anumite activitati si, pe cale de consecinta, la mai mult timp disponibil pentru ingrijirea pacientilor.

„Sunt medic, inainte de a fi managerul spitalului, si am inteles de la bun inceput beneficiile acestui sistem informatic”, a declarat medicul Mouhanad Toron, directorul Spitalului Buhusi. Potrivit primarului Ionel Turcea, discutiile vizand informatizarea spitalului sunt vechi de mai bine de un an. Concretizarea acestora ajuta unitatea medicala, aflata acum in plin proces de acreditare. „Programul va spune totul despre pacient: la ce este alergic, cate internari a avut, a avut boala cutare. Mi-a placut foarte mult programul, cand l-am discutat cu domnul director, de vreun an si ceva. Multumesc firmei Dedalus ca a reusit sa ajunga la orasul Buhusi, sa implementeze acest sistem la spitalul orasenesc”, a declarat edilul buhusean.

La prezentarea proiectului pilot, organizata de Dedalus TeamNet intr-o locatie din Bacau, au mai participat Vasile Barbu, seful Asociatiei Pacientilor din Romania, precum si Bogdan Nedelcu, manager in cadrul TeamNet. In cadrul proiectului de informatizare a Spitalului Buhusi au fost atrasi diversi parteneri din industria IT, asa cum sunt Siveco, Eutron, QBS sau Maguay. Conform reprezentantilor Dedalus, sistemul Armonia functioneaza deja cu succes in 12 tari, de el beneficiind 21.000 de medici, 500 sali de operatie, 250 de spitale publice si 300 private. Aproximativ 17 milioane de persoane sunt monitorizate, in baza sistemului informatic, pentru diverse campanii profilactice.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.