Sorin Brasoveanu : „La Spitalul Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă. Daca numărul cazurilor vor avea aceeași curbă ascendentă, vom ajunge curand în blocaj în tot județul”

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Presedintele CJ Bacau, Sorin Brasoveanu, a anuntat astazi ca la SJU Bacau nu mai sunt locuri pentru tratarea COVID19 la terapie intensiva. De asemenea, presedintele CJ Bacau spune ca daca situatia va continua in acelasi fel, se va ajunge la un blocaj total in sistemul de sanatate :

” În județul Bacău s-au înregistrat 158 de infectări cu noul coronavirus COVID-19 în acest weekend. Daca numărul cazurilor vor avea aceeași curbă ascendentă, vom ajunge curand în blocaj în tot județul. Deja la Spitalul Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă.” spune Sorin Brasoveanu

In judetul Bacau, sunt disponibile doar 16 de paturi pe ATI, pentru bolnavii de coronavirus.

Brasoveanu spune ca Spitalul Municipal nu poate functiona din cauza ca Ministeul Sanatatii nu elibereaza autorizatie de functionare :

„Deși, etajele 4 și 5 din clădirea Spitalului Municipal Bacău, care sunt dotate special pentru primirea pacienților Covid-19, au fost finalizate în timp record, nici până acum Ministerul Sănătății nu a eliberat autorizația de funcționare. Dar acum o lună și jumătate îl plimbau țanțoși pe ministrul Tătaru prin secțiile de pe cele două etaje. În aceste condiții birocrația face victime.” a mai spus Brasoveanu

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here