Sondaj: Cota de încredere a populaţiei în SRI depăşeşte 50%

0

Cei mai multi romani spun ca sunt la curent cu activitatea Serviciului Roman de Informatii (SRI), pe care il considera unul de incredere, reformat si performant, potrivit unui sondaj realizat de IRES.

89% dintre respondenti spun ca au auzit de SRI, 64% stiu ca este condus de George Maior, iar 57% ca stiu care sunt, in general, atributiile acestui serviciu. In plus, 68% dintre respondenti au declarat ca ar fi interesati sa vada cum se desfasoara o zi de lucru din viata unui angajat SRI. Rugati sa isi exprime increderea in SRI folosind o scala de la 1 la 5, in care 1 inseamna „nu am deloc incredere”, iar 5 inseamna „am foarte multa incredere”, 50% dintre respondenti au dat note de 4 si 5.

Acelasi procent se inregistreaza si la raspunsurile la intrebarea „Cata incredere aveti in corectitudinea deciziilor luate de conducerea SRI?”. Eficienta activitatii SRI se bucura de o cota de incredere de 54%, in timp ce 63% dintre respondenti au dat note de 4 si 5 la intrebarea „In ce masura va inspira respect SRI?”. 81% dintre respondenti au apreciat importanta activitatii SRI pentru siguranta nationala cu note de 4 si 5.

De asemenea, 68% dintre respondenti au apreciat ca SRI este o „institutie performanta” in mare si foarte mare masura. Totodata, majoritatea respondentilor a fost de parere ca SRI a evoluat in ultimii zece ani si ca angajatii SRI sunt competenti in mare masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.