Şoferii care nu-şi plătesc amenzile ar putea face muncă în folosul comunităţii

0

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a supus dezbaterii publice, pe site, un proiect de lege prin care şoferii rău-platnici sunt obligaţi să muncească în folosul comunităţii.

Dacă proiectul de lege al MAI va fi avizat favorabil,  şoferii vor primi amenzile prin poştă şi vor fi obligaţi să semneze confirmarea de primire. Proiectul de lege mai prevede că, în cazul în care un şofer refuză să ridice plicul cu amenda de la Poştă sau refuză să semneze confirmarea de primire a plicului la domiciliu, atunci o copie a amenzii va fi afişată în plic închis la domiciliul conducătorului auto contravenient.

În cazul în care adresa contravenientului nu mai este valabilă, plicul cu amenda se va afişa la avizierul Primăriei localităţii respective. În cazul în care şoferul nu plăteşte amenda în termen de 30 de zile de la primirea confirmată a procesului-verbal, atunci se trece la executarea silită, instanţa avand puterea să dispună o perioadă de muncă în folosul comunităţii.

Statisticile arată că, în 2012, s-au dat amenzi de circulaţie în valoare de 3 milioane de lei, dar numai 26% dintre şoferii români și-au achitat amenzile.

Sursa: Sursa Zilei

*Foto: Opinia Timisoarei

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.