Societatea de Servicii Publice va continua lucrarile pe santierul de la Insula de Agrement Bacau

Intrucat contractul cu firma Conbac, cea care efectua lucrarile la Insula de Agrement Bacau, a expirat, de luna viitoare, Societatea de Servicii Publice Bacau (SSPM) va prelua si va realizat restul de lucrari ramase.

Publicitate

Primarul Bacaului, Cosmin Necula, a ales aceasta varianta intrucat evita pierderea de timp cu proceduri si contestatii. De asemenea, acesta a adaugat ca SSPM a demonstrat ca este capabila sa faca astfel de lucrari.

Lucrarile la Insula de Agrement Bacau sunt finalizate in proportie de 70%.

Daca lucrarile la insula nu vor fi gata pana la 31 decembrie 2018, exista riscul de a se pierde banii europeni. Totusi, ar exista o varianta de prelungire pana la data de 31 martie 2019, insa aceasta nu este sigura.

Lucrarile la Insula de Agrement au batut pasul pe loc din cauza unui proiect gresit. Parcarea de la intrarea la Insula de Agrement a fost proiectata gresit, pe ovoidul de canalizare al orasului Bacau. Mai mult decat atat, panta pe care urcau masinile era proiectata la 15 grade, in loc de 8 grade.

O alta greseala in proiectare a fost faptul ca nu a fost prevazuta nici un fel de facilitate pentru persoanele cu handicap, asa cum se precizeaza in lege.

„Santierul de la Insula ar trebui sa fie o lectie pentru noi toti, o lectie despre cum un proiect facut pe genunchi, de diversi clienti politici (ai fostei administratii), poate periclita un obiectiv generos asa cum este modernizarea Insulei de Agrement.” declara primarul Bacaului, Cosmin Necula, in urma cu 4 luni

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here