Societatea de Servicii Publice Bacau incepe amenajarea sensurilor giratorii din Serbanesti. Lucrarile vor dura 10 luni

Publicitate

S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. incepe din data de 20 septembrie 2018 executia lucrarilor in cadrul proiectului „Reamenajare intersectie in sistem giratoriu pentru strazile Calea Romanului-Bulevardul Unirii“, in baza contractului semnat cu Municipiul Bacau. Durata executiei lucrarilor este de 10 luni si 10 zile.

Valoarea totala a contractului, ce cuprinde proiectul si executia lucrarilor, este estimata la 3.958 milioane de lei, fara TVA.

foto : Mircea

In prima etapa a fost realizat proiectul tehnic, planul de management al traficului, planul de securitate si sanatate in munca, au fost obtinute avizele, au fost realizate caietele de sarcini, documentatiile tehnice de organizare a executiei lucrarilor si a fost obtinuta autorizatia de constructie.

Miercuri, 19 septembrie, Societatii de Servicii Publice Municipale Bacau i-a fost predat frontul de lucru, unde va executa lucrarile.

In zona, Calea Romanului are cate doua benzi de circulatie pe sens, fiecare cu latimea de 3,5 metri, ce se pastreaza pana la intrarea in oras, iar Bulevardul Unirii, dinspre Letea Veche are trei benzi de circulatie, doua spre Letea Veche si una spre Bacau, fiecare cu latimea de 3,5 metri.

Primul sens giratoriu va fi realizat la intersectia strada Calea Romanului, cu Bulevardul Unirii, in zona insulei din spatiul verde si a bretelei de acces existente, astfel creandu-se posibilitatea intrarii dinspre Letea Veche spre municipiul Bacau, in conditii de siguranta si confort.

Al doilea sens giratoriu va fi realizat la intersectia Calea Romanului cu Calea Tecuciului in zona spatiului verde dintre acestea si breteaua de legatura existenta, creandu-se astfel posibilitatea maririi capacitatii de acces dinspre Letea Veche spre oras.

Pentru realizarea investitiei si imbunatatirea semnificativa a conditiilor de trafic va fi realizat un nou sistem rutier. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. va moderniza atat portiunile carosabile din zona, care vor fi reasfaltate, cat si trotuarele, care vor fi amenajate cu pavele.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here