SOC : Guvernul a hotarit eliminarea subventiei la incalzire.Facturile pot creste cu pana la 60% !

0

Guvernul s-a angajat in ultimele discutii cu FMI sa elimine subventia la incalzire, astfel ca factura la energie termica poate ajunge sa creasca cu pana la 60 % , pana la sfarsitul anului in functie de capacitatea primarilor de a acoperi diferenta din surse proprii.Subventia pentru producerea energiei termice este acordata in prezent atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale.

„Exista diferite subventii pentru incalzire. Ajutorul de incalzire pentru cei mai vulnerabili ar putea ramane la acelasi nivel sau ar putea chiar creste. Exista, insa, o subventie acordata de la nivel central, pe care Guvernul vrea sa o elimine in cursul acestui an. Exista, de asemenea, subventii pentru incalzire de la autoritatile locale, dar acestea nu au fost luate inca in considerare”, a spus Franks.

Astfel, conform celor mai recente date, pentru energia termica furnizata de CET Bacau populatia plateste 137,60 lei/Gcal fata de un pret de furnizare aprobat de 225 lei/Gcal, energia termica furnizata de CET Iasi este platita de populatie cu 175 lei/Gcal fata de un pret de furnizare de 291,87 lei/Gcal, iar pentru energia termica furnizata de Locato Piatra Neamt este acceptat pentru populatia un pret de 148,48 lei/Gcal fata de un cost real de 279,79 lei/Gcal.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.