„Smecherii” la rafturile magazinelor. Unii comercianti au lasat pretul neschimbat, insa au scazut gramajul. Guvernul vrea sa reglementeze „shrinkflaţia”

0

Premierul Ciolacu a cerut autoritatilor sa ia masuri impotriva fenomenului denumit „shrinkflaţie”. Guvernul va obliga producătorii să semnaleze într-un mod mai vizibil pe ambalaje că au redus gramajul unui produs, dacă prețul a rămas neschimbat. 

Aceasta metoda este o scumpire „camuflata”, sustine premierul.

„Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene şi pare că a ajuns şi la noi: faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Şeful Executivului a arătat că este de fapt scumpire „camuflată” sub un ambalaj foarte asemănător. „Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”, a spus premierul Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.