Situatie complicata la Autostrada A7 Ploiesti – Buzau. CNAIR trebuie sa reevalueze ofertele

0

Curtea de Apel Bucuresti a decis sa admita plangerea formulata de compania Danlin XXL – din Neamt si a dispus reevaluarea ofertei turcilor de la Nurol, declarata castigatoare pe lotul 3 din Autostrada A7 Ploiesti – Buzau ( 13,9 km ).

Situația se complică pe #AutostradaA7 Ploiești-Buzău lot 3. În 26.01.2023 Curtea de Apel București (CAB) a decis menținerea hotărârii CNSC și a admis contestația celor de la Danlin pe cei 13,9 kilometri ai A7 dintre Spătaru (Buzău Sud-Vest) și nodul cu DN2B spre Brăila (Buzău Sud-Est). Povestea începe ușor-ușor să semene nepermis de mult cu alte epopei din istoria CNAIR. În cazul de față, licitația a fost lansată în 01.06.2021, ofertele au fost depuse în 16.09.2021 și primul câștigător, Trameco, a fost desemnat în 07.03.2022. Acesta a fost contestat de 3 (trei) competitori, iar doi dintre ei au avut câștig de cauză.

După prima reevaluare, în 27.10.2022 a fost dat un nou câștigător: Nurol. Dar turcii au fost contestați de Danlin și de Tefken, iar CNSC a admis acțiunea celor de la Danlin. Așa că s-a mers la CAB, iar judecătorii au dat pe 26 ianuarie decizia definitivă: CNAIR trebuie să reevalueze ofertele Danlin și Nurol. Vă scutim de explicațiile complicate și vă spunem doar concluzia. Între altele, există două variante probabile: ori vedem al treilea câștigător, Danlin, și apoi contestația Nurol (aproape o certitudine în acest caz) ori se anulează licitația dacă CNAIR descalifică ambele oferte rămase în cursă. Clar este un lucru: deznodământul se amână cu luni bune, indiferent de scenariu!” a transmis Asociatia Pro Infrastructura

De la Buzau pana la Bacau nu sunt probleme, intrucat firmele controlate de Umbrarescu au castigat definitiv loturile si au inceput deja lucrarile. Mai exista o contestatie pe Bacau – Pascani, facuta de aceeasi firma din Neamt – Danlin XXL – unde tot Umbrarescu a castigat in prima faza intreg segmentul.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.