Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) deschide o a treia fabrică de sortare la Bacău și angajează 70 oameni

0

Până la finalul lunii aprilie 2024, RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), va inaugura a treia fabrică în județul Bacău, localitatea Nicolae Bălcescu. Situată în parcul logistic ELI Parks, aceasta va efectua operațiuni de numărare și sortare a ambalajelor de băuturi adunate de la comercianți conform SGR. Fabrica va avea o capacitate zilnică de procesare a două milioane de PET-uri și recipiente metalice, precum și aproximativ un milion de sticle. Pentru operațiunile fabricii, RetuRO va angaja 70 de persoane. SGR își va începe activitatea din 30 noiembrie 2023.

Noua fabrică are o suprafață de 7.800 de metri pătrați, iar echipamentul va fi furnizat și instalat de către compania Anker Andersen A/S din Danemarca, firma cu care RetuRO a semnat un contract de achiziție la cheie a echipamentelor pentru toate centrele naționale.

Fabrica va fi echipată cu opt mașini industriale de sortat PET-uri și doze și alte patru echipamente pentru sortarea sticlei, având o capacitate totală de procesare ambalajelor de până la două milioane de PET-uri și recipiente metalice și aproximativ un milion de sticle pe zi.

De asemenea, fabrica din județul Bacău va mai fi dotată și cu două dispozitive de sortare optică cu o capacitate de 6 tone/oră și două prese de balotat cu o capacitate de producție de peste 130 de baloți pe zi.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.