SIMULĂRI JUDEȚENE pentru examenele naționale 2023. Când vor avea loc simulările

0

Inspectorul școlar general, prof. Ana-Maria Egarmin, a stabilit coordonatele unei strategii de creștere a calității actului didactic la nivelul unităților de învățământ din județul Bacău. În acest sens, o măsură de intervenție concretă este organizarea și desfășurarea SIMULĂRILOR JUDEȚENE PENTRU EVALUAREA NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT. 

Simularea examenelor naționale se va desfășura în toate unitățile de învățământ care au în structură clase de a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a.  Astfel, în zilele de 13 și 14 februarie va avea loc simularea pentru probele scrise ale Evaluării Naționale – limba și literatura română, respectiv matematică -, iar în zilele de 15 și 16 februarie, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat – limba și literatura română, respectiv matematică/istorie. 

Ora de începere a probelor este 9.00. Vor fi asigurate condiții specifice de examen: monitorizare audio-video, timpul de lucru (două ore pentru Evaluarea Națională, respectiv trei ore, pentru Bacalaureat), subiectele vor fi unice, concepute la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bacău. 

Rezultatele obținute de elevi la aceste simulări județene vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat testările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele de la simulare vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru. 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.