Simona Halep revine pe teren. Suspendarea a fost redusă la 9 luni, care s-au încheiat

0

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a emis o hotărâre prin care a redus sancțiunea impusă Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni. Această decizie a fost publicată oficial marți pe site-ul TAS. Mai mult, proba de sânge a fost anulată. Hotărârea TAS este considerată definitivă, permițându-i Simonei Halep să revină imediat pe terenul de tenis.

În 2022, la 21 octombrie, Simona Halep anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie 2023.

În 15 decembrie 2023, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată.

Tot atunci, ea a anunţat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.

Simona Halep a fost audiată la TAS la începutul lunii februarie 2024.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.