Sesizari referitoare la “mita electorala” verificate de politistii bacauani

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

  • Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bacău efectuează o serie de cercetări, în urma unei sesizări înaintată acestei unități de către Biroul Electoral de Circumscripție nr 77 Sarata, prin care o formațiune politică reclamă faptul că în cadrul unei ceremonii publice, desfășurată în această comună, au fost înmânate cetățenilor sume de bani în scop electoral.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau președinte al consiliului județean.

 

  • De asemenea polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în urma unei sesizări, depusă de o formațiune politică la sediul I.P.J. Bacău, din care rezultă că unul dintre candidații la funcția de primar al stațiunii Tg. Ocna a înmânat bani în scop electoral cetățenilor din localitate. La definitivarea cercetărilor polițiștii vor formula propuneri corespunzătoare și vor înainta dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here