Sesizari ale cetatenilor din Bacau : Ferdinand si ANL


Am primit 2 sesizari ale unor cetateni din Bacau nemultumiti de unele situatii create in oras. Le voi posta aici :

1.Un cetatean este nemultumit din cauza incalzirii blocurilor ANL de pe strada Fagaras :

„Suntem aproape in luna Februarie si acolo s’au mutat doar cateva familii care isi permit sa pleateasca 1200 ron la curent electric intrucat se incalzesc cu minim 3 convectoare”

2.O doamna acuza conducerea Liceului Ferdinand :

„Poate ar trebui sa aratati si gunoiul de sub pres. Toti cei din Ferdinand stiu ca e acolo, ca se aduna, dar nimeni nu face nimic. Mezinul meu termina anul acesta la Ferdinand si iar ni se cer sume monstruoase ca sa se aranjeze bacul. La primul copil am dat aproape 700 ron, cu tot cu banii de banchet. N-am primit chitanta, nici unul dintre parinti. Facem banchetul unde vrea directoarea, desi sotul meu a ales, impreuna cu consiliul parintilor de la a 12 o alta firma pentru banchet. Am aflat ca directoarea trece toate sumele prin firma-restaurant a socrilor si de aceea nu a acceptat alegerea noastra, mai ieftina si mai buna, desi noi platim.Am aflat, de la parinti, ca daca te opui, directoarea ia copilul in colimator, dirigintele il umileste in clasa. Marele Liceu Bacovia a ajuns taraba directoarei.Copiii nostri sunt evaluati si acceptati dupa banii oferiti doamnei Ceunas. Evident, fara chitanta.”

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

2 comentarii

  1. Sunt elev in clasa a XII-a la Ferdinand si, da, ni s-au cerut bani pentru banchet si pentru protocol. Dar la banchet merge cine vrea, ca nu e obligatie. Ce vreau sa va spun insa e ca doamna diriginta nu ne-a amenintat, chiar daca e cam insistenta si o tine langa, in fiecare ora, cu ?Dati banii aia odata, ca o sa fim ultimii??. Suma e intr-adevar, cam mare (se vede cu ochiu? liber ca nu e numai pentru banchet, desi noi asa tre sa sustinem si ni s-a spus vom primi si chitante, pe toata suma). Dar ni se accepta si in doua rate, un avans pentru restaurantul unde facem banchetul si restul pana la inceputul lui aprilie. Mi se pare rezonabil. Nimeni nu baga mana in buzunarul meu, dau ca vreau eu. Ce atata caz?

  2. Doamna care acuza conducerea liceului are dreptate, doar ca din afara se vede prea putin. Ce face Gigliola Ceunas: 1.ia bani pentru a aranja bacul elevilor din clasele finale (strange banii in etape, ajungand la 400-500ron de elev- mai mult de 80000ron pe serie); 2.ia bani pentru admiterea in clasa I (de aceea a si infiintat a doua clasa I, cand in liceu nu sunt sali suficiente); 3. ia bani pentru transferuri (300-500eur); 4. ia bani pentru a aranja examenele de diferente (sustinute mult dupa ce perioada legala de diferente a trecut);5.inchiriaza cantina vara si isi insuseste banii; 6. cere bani de la fondul scolii si si-i insuseste aducand, pentru justifiare, chitante de la firma care ii face casa; 7. cere materiale cumparate din fondul scolii si le duce la Barati, la casa ei;8.pretinde ca administratorul sa-i duca saptamanal un pachet consistent de la cantina (jum de porc, cascaval etc- desi manaca zilnic, gratuit, la cantina, impreuna cu directorul adjunct); 9. la examene de admitere si la diferente o pune sa corecteze pe cumatra ei Lucaci Mihaela care e titulara la Constructii; 10. a strans de trei ori bani de la elevi pentru statia radio care nu exista nici aupa un an si jum.; 11.strange bani pe diverse motive, prin intimidare, de la elevi si nu da NICIODATA chitante; 12. Completeaza in registrele de procese verbale al Consiliului Profesoral si al Consiliului de Administratie, chiar si la 3 saptamanai dupa ce acestea au fost incheiate, citite si semnate de profesori; 13. a titularizat-o pe ascuns pe doamna blonda de la fizica, ce nu a avut nici macar un singur rezultat la vreo olimpiada si a promovatldoar examenul de suplinire la care a facut dl Florescu Dragos subiectele – se poate verifica in arhiva ISJ Bacau; 14. cand vrea sa acopere o mare ilegalitate, cere profesorilor sa voteze in consiliu ca sunt de acord, fara sa le spuna totul.Asa a ajuns Colegiul Ferdinand,guvernat de CUMETRII, MITA, INTIMIDARE SI FRAUDE. Ce face conducerea ISJ,Florin Lazar, dr. Cristian Cuciac, Teodora Crauss, ce face atat de corecta Nicoleta Zarnescu, sefa de cabinet a prefectului, in aceasta privinta? Toti sunt buni specialisti, oameni integri, totusi accepta mocirla din poarta lor. De ce?

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.