Serviciul Judetean pentru Promovarea Turismului va invita sa descoperiti traseele montane din judetul Bacau

0

Reprezentantii Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului au anuntat ca vor organiza, in perioada urmatoare, ture de promovare pe mai multe trasee montane din muntii Nemira, Tarcaului, Ciucului si Berzunti din judetul Bacau.

Traseele au fost amenajate în colaborare cu UAT-urile din zona montană, o parte sunt omologate sau în curs de omologare, dar sunt și multe trasee care sunt în lucru.

Vom începe cu un traseu drag nouă, traseu care parcurge Culmea Preluca Tâlharului din munții Tarcăului, marcat cu bandă albastră. Vom pleca din centrul comunei Asău, vom urca până la Lacul Osoi (Asău) și vom continua până pe vârful Muncelu (1288m). De acolo vom coboră pe Plaiul Agăștinului, în localitatea Apa Asău pe un traseu marcat cu triunghi roșu. Traseul este de nivel mediu, și va avea un timp de parcurs de aproximativ 6 ore. Vor participa max. 10 persoane, criteriul de selecție fiind ordinea înscrierii.” au transmis reprezentantii Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului

Grupul va fi însoțit de salvatori montani din cadrul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, dintre care cel puțin unul are calificarea și experiență ca ghid montan. Tura necesită condiție fizică generală bună, echipament de drumeție la munte (încalțăminte cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, rucsac, apă și alimente etc).

Data: 06 iulie 2023 | Locul de întălnire: centrul comunei Asău | Pentru înscrieri și informații suplimentare: persoana de contact – Olivian Darie, telefon: 0740431276

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.