Serile Diasporei. In weekend-ul 23 – 25 august Filarmonica „Mihail Jora” este gazda unor evenimente in aer liber care vor avea loc in Piata Tricolorului din Bacau

Intre 23-25 august 2019, cu incepere de la ora 20.00, Filarmonica „Mihail Jora” este gazda unor evenimente in aer liber care vor avea loc in Piata Tricolorului din Bacau.

„Serile Diasporei” sunt o continuare a editiei de anul trecut, care s-a bucurat de un real succes in randul publicului spectator bacauan, si sunt dedicate celor care se intorc, cel putin o data pe an, in tara, celor care vin sa-si revada rudele, prietenii, in dorinta de a nu rupe legaturile cu traditiile si cu obiceiurile de care s-au despartit in momentul in care au decis sa-si incerce norocul in alte societati.

Impreuna cu Consiliul Judetean Bacau, Filarmonica „Mihail Jora” doreste ca prin aceste zile, in semn de pretuire si respect pentru sacrificiile pe care le fac cei din diaspora, dar si pentru modul in care ne reprezinta in lume, sa le ofere cateva momente de bucurie sufleteasca, la reintalnirea cu arta si artistii romani reprezentativi pentru locurile pe care le revad cu atata bucurie si implinire. Asadar, si in acest an, „Serile Diasporei” continua sa atraga prin programe artistice si prin invitati de seama dintre cei mai iubiti de publicul bacauan.

Invitatii primei seri, vineri – 23 august 2019, vor fi cei de la „Groove Garden by Sorin Zlat” (Sorin Zlat – keys & band leader, Robert Patai – voce, Razvan Trifan- saxofon, Alex Man – ghitara, Cristi Dragomir – bas si Laurentiu Stefan – baterie). Stilurile pe care le abordeaza grupul sunt: Gospel, Funk, R&B, Soul, Fusion etc. repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artisti celebri (Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway), dar si compozitii proprii.

In cea de-a doua seara, 24 august 2019, incepand cu ora 20.00 se vor auzi cele mai indragite piese din istoria operei (din opere de Mozart, Donizetti, Puccini, Lehár, Verdi etc.). Alaturi de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” vor participa dirijorul Mihnea Ignat, soprana Gabriela Istoc, tenorul Mihai Urzicana si actorul Stefan Hagima, in calitate de prezentator.

„Serile Diasporei” se vor incheia duminica, 25 august 2019, cu Seara Muzicii de Film si a hiturilor Pop Rock, cu muzica aleasa si oferita de orchestra bacauana, la pupitrul careia va sta dirijorul Mihai Stefanescu.

 

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here