Senatorul Bianca Purcarin anunta lansarea unor proiecte prin PNRR, in domeniul sanatatii, de peste 200 de milioane de euro

0

Senator Bianca Purcarin

Senatorul de Bacau, medicul Bianca Purcarin, a anuntat astazi ca Ministerul Sanatatii a lansat procedura efectivă de depunere a cererilor de finanțare pentru proiecte din cadrul PNRR, in valoare de peste 200 de milioane de euro.

Cele doua axe sunt :

echipamente si materiale pentru reducerea riscului de infectii nosocomiale, cu alocare de peste 150 de milioane de euro ( valoare maxima nerambursabila – 6 milioane euro/proiect)

dezvoltarea infrastructurii prespitalicesti – ambulatorii – alocare de peste 80 de milioane de euro ( valoare maxima de 2.67 mil euro /proiect ); aceste finanțări vizând extinderea, inclusiv prin construcții noi, reabilitarea, modernizare sau transformarea actualelor unități si/sau dotarea cu echipamente.

Îmi doresc ca toți pacienții mei și ai colegilor mei să beneficieze de o infrastructură și instrumente medicale de calitate, de tratamente adecvate și de acces la serviciile medicale, indiferent că vorbim de mediul urban sau rural.” a transmis senatorul PurcarinFiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.