Senator Bianca Purcarin: Din aceasta luna, toti copiii si adultii cu autism beneficiaza de terapii si consiliere decontate

0

Senatorul PSD de Bacau, medicul Bianca Purcarin, a anuntat ca din aceasta luna, toti copiii si adultii diagnosticati cu autism vor beneficia de terapii si consiliere decontate prin casa de sanatate:

Este o bucurie greu de transpus în cuvinte atunci când eforturile dau roade și vin să aducă transformări pozitive pentru zeci de mii de oameni. Din această lună, toți copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist beneficiază de servicii decontate de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică/intervenţie de psihopedagogie specială- logopedie, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat.

Este pasul firesc atât de mult așteptat și de necesar pentru acești copii și adulți, ale căror nevoi reale trebuie să se regăsească pe deplin în serviciile de sănătate. Prea multă vreme, prea mulți oameni au avut de suferit de pe urma… excepțiilor. Cu toții avem nevoie de recunoașterea nevoilor, de respect, de îngrijire. Ei bine, ele trebuie să devină (și vor deveni!) norma, nu….excepția.” a precizat senatorul bacauan, medicul Purcarin

De acest subprogram se estimează că ar putea beneficia 13.471 copii şi 2.660 adulţi diagnosticaţi de medicul psihiatru/pediatru cu tulburări din spectrul autist.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.