Consiliul National al Societatii Civile (CNSC), coordonat de col (r) Mircea Dogaru, a inceput sa stranga semnaturi pentru susținerea candidaturii lui Teodor Melescanu, actual director al Serviciului de Informații Externe, la alegerile prezidentiale, anunță Hotnews.ro.
CNSC, o organizație care reunește sindidate, ONG-uri si persoane individuale, s-a remarcat prin participarea la mitingurile importiva lui Basescu si PDL din 2012, dar si printr-un pact semnat cu USL in acelasi an, prin care se cerea desfiintarea DNA si a Curtii Constitutionale. Directorul SIE, Teodor Melescanu, si-a exprimat, in cateva interviuri, „disponibilitatea” de a candida la alegerile prezidentiale, daca va fi propus si sustinut.
„Spre deosebire de alti politicieni, nu-mi schimb declaratiile. Declaratia este valabila si astazi. Nu sunt un om care stau pe strada. Eu am o pozitie in SIE, care este dorita si de alti politicieni. Am spus ca am disponibilitatea sa fac mai mult, pentru ca am o experienta, ministru de Externe, Aparare, Justitie. In acelasi timp, am spus ca ar fi fost o preferinta daca mi se facea o propunere din partea colegilor mei liberali. Daca mi se face o asemenea propunerea, o voi examina cu toata atentia si, in functie de disponibilitatea pe care mi-am manifestat-o deja, de a contribui cu ceva mai mult decat am facut-o pana acum la evolutia Romaniei, voi lua si aceasta decizie”, declara, la 5 august a. c., Teodor Melescanu, pentru ziarul Adevarul, intrebat daca ar candida la alegerile prezidentiale.
CNSC isi argumenteaza initiativa de a strange semnaturi pentru seful SIE astfel: „Dl. Teodor Melescanu corespunde, prin pregatire, prestanta si prestatii, modelului de presedinte pentru Romania, imaginat atat de Societatea Civila, cat si de aliatii din NATO. Prin varsta, dl. Teodor Melescanu are si experienta necesara si lipsa ambitiei de eternizare in functie, urmand a fi un presedinte de tranzitie spre normalitate. Domnia sa va pune capat disfunctiei din cadrul Executivului format din Guvern si presedinte, propunandu-si reducerea mandatului prezidential, din nou, la patru ani si organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale, concomitent, in 2016”.