Șeful STS, pe făraș. Guvernul înființează Comitetul interministerial de intervenție în situații de urgență

Premierul Victor Ponta a primit, miercuri, concluziile preliminare ale raportului privind modul în care instituțiile statului au intervenit după producerea accidentului aviatic. „Au existat în operațiunea de căutare și salvare deficiențe inacceptabile. Concluzia pe care o consider importantă: la MAI, Romatsa și STS lucrurile au funcționat inacceptabil de încet”, a declarat primul-ministru.

„Am decis înlocuirea din funcție a secretarului de Stat Chiper de la MAI, solicitarea către Ministrul Transporturilor pentru înlocuirea directorului general și directorului de operațiuni ROMATSA și voi solicita oficial înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS în acest caz, și, prin decizia CSAT că nu ține de guvern, înlocuirea șefului STS”, a precizat Ponta. „Consider că aceste reposnabilități trebuie asumate ca un semnal foarte clar că există o responsabilitate și o funcționare necorespunzătoare. Aceste instituții trebuie să aibă autoritatea necesară pentru a lua măsuri și implicarea necesară”, a subliniat el.

”Există acte normative referitor la accidentele de aviație civilă care stabilesc cine și cum se organizează. Ele nu au funcționat suficient de rapid și bine. Voi înființa comitetul interministerial de intervenție în situații de urgență care va fi coordonat de vicepremier. Va fi implicat Raed Arafat și șeful IGS. România cheltuie în fiecare an fonduri importante pentru dotarea tuturor structurilor statului care au responsabilități. Indiferent de motive obiective, erori umane, vremea nefavorabilă, consider totuși în baza raportului că intervenția de luni a fost un eșec”, a anunțat premierul.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentOperatorul low-cost Blue Air, in top 5 mondial la vechimea aeronavelor pe care le opereaza
Articolul urmatorDirecția Națională Anticorupție, lăudată în raportul privind MCV al Comisie Europene

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.