Şeful SRI: Viitoarea campanie electorală va fi foarte tensionată


Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a declarat că nu va raspunde la întrebari legate de o eventuală candidatură la preşedinţie, atât timp cât ocupă această funcţie. „Nu este cazul ca într-un interivu să răspund la aceasta întrebare. În această calitate eu nu răspund la o asemenea întrebare, nu este contextul, în calitatea mea de director al SRI”, a declarat George Maior, la B1 Tv. Directorul SRI consideră că s-au înregistrat mari progrese în Justiţie şi că România nu este un stat corupt.

„România a facut mari progrese in lupta anticoruptie. N-as putea sa spun ca statul roman e un stat corupt. Coruptia persista ca un fenomen grav”, a declarat Maior. Directorul SRI speră că instituţiile judiciare îşi vor putea menţine autonomia, pe fundul tensiunilor politice. „Legile se schimba, se adapteaza. Si legea noastra s-a schimbat in sens pozitiv. Noile coduri aduc la zi noi posibilitati pentru un serviciu de a actiona.Sper ca pe fondul tensionat electoral care se arata, institutiile isi vor mentine autonomia, nu vor fi atrase in acelasi joc politic”, considera Maior.

George Maior consideră că viitoarea campanie electorală va fi foarte tensionată, iar dezbaterile vor fi „extrem de dure”. Referitor la independenţa energetică, Maior consideră că infrastructura de transport al resurselor şi strategia operaţională sunt cei doi piloni care pot duce la independenţa energetică a României. „Resursele sunt imense in perimetrele Marii Negre si la gaze si titei, estimarile sint mari. Important e sa existe infrastructura de transport al resurselor si o strategie operationala. Strategia este in curs de elaborare la nivelul unui grup interministerial, cred ca ar trebui sa existe si o discutie in CSAT. Noi gestionam ca serviciu la nivel NATO grupul de lucru privind securitatea energetica, ceea ce e extrem de important pentru Romania. La inceput, independenta energetica era putin inteleasa, acum a devenit un concept esential la nivel NATO”, consideră Maior.

Rusia isi va apara intotdeauna propriile strategii energetice. Ei nu au o viziune pozitiva despre gazele de sist. Sa stiti ca lucrurile stau altfel acum. Din pacate exista un activism cu tendinta de radicalizare clara – nu doar gazele de sist, nu doar Chevron, ci si chiar intentia unor companii de explorare pe zona conventionala. Am avut citeva cazuri in zona Sibiu, in Moldova, vizavi de explorari. Ceea ce mi se pare destul de grav”, a adăugat directorul SRI.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.