Seful SIAS din Politia Romana, absolvit de vina in cazul dublei crime de la Onesti : „Fapta nu este prevăzută de legea penală”

0

Procurorul Marius Iacob a decis să nu mai mențină acuzația de abuz în serviciu împotriva chestorului Alexandru Scurtu, care conduce Serviciul Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române. Această decizie a venit în urma investigațiilor privind tragedia celor doi muncitori uciși la Onești de către Gheorghe Moroșan. Pe 24 aprilie, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat clasarea dosarului care-l privește pe chestor.

Marius Iacob, procurorul în cauză, a argumentat că acțiunile chestorului Alexandru Scurtu nu se încadrează într-o infracțiune definită de legea penală. Potrivit procurorului, lipsesc elementele esențiale ale tipicității obiective necesare pentru această acuzație, precum specificul elementului material și consecințele imediate prevăzute de textul de incriminare.

Chestorul Alexandru Scurtu fusese inițial acuzat de abuz în serviciu de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Acesta era învinuit că nu și-a îndeplinit responsabilitatea de a negocia și de a asigura intervenția pentru eliberarea muncitorilor sechestrați de Gheorghe Moroșan, precum și că nu a intervenit pentru a-l imobiliza sau neutraliza pe acesta din urmă. Pasivitatea sa a condus la privarea de libertate a victimelor timp de aproximativ 6 ore și, în final, la tragicul lor sfârșit.

Decizia a fost comentată și de avocatul Adrian Cuculis, care a reprezentat familiile victimelor în proces.

Bătaie de joc marca PICCJ în cazul crimelor de la Onești. După ce am reușit întoarcerea la PICCJ a dosarului Onești și după ce instanța de la Curtea de apel Bacău a dispus că procurorul să înceapă urmărirea penală împotriva șefului SIIAS Alexandru Scurtu, același parchet a dispus din nou clasarea cauzei sub motive străine de-a dreptul de cauză. Amintesc și faptul că săptămâna trecută a fost „audiat” Alexandru Scurtu și a refuzat să răspundă la orice întrebare. Decizia de clasare dată a două oară o vom atacă la procurorul general și apoi la Curtea de Apel Bacău”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.